Rektorat, 24.04.2018

Svjetski dan knjige u Centralnoj univerzitetskoj biblioteciManifestacijom pod nazivom „Bud(n)i uz knjigu!“ Centralna univerzitetska biblioteka (CUB)  obilježila je Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao i Noć knjige, 23. april. Tim povodom čitaonica CUB bila je otvorena od 7 do 24 časa, a svim posjetiocima i korisnicima Biblioteka je poklonila po jedan primjerak publikacije iz izdavačke produkcije Univerziteta Crne Gore i fonda viškova CUB. Takođe, u okviru manifestacije „Bud(n)i uz knjigu!“ Biblioteka je iz svog fonda viškova poklonila nekoliko desetina brojeva i naslova serijskih i monografskih publikacija Narodnoj biblioteci Plav i „Društvu prijatelja biblioteke ‘Njegoš’” iz Nikšića. Direktoru Narodne biblioteke Plav Aliji Redžematoviću i predsjedniku „Društva prijatelja biblioteke ‘Njegoš’” Radoju Kandiću knjige je uručila direktorka CUB Bosiljka Cicimil.

Pomorska biblioteka u Kotoru, kao odjeljak CUB-a, 23. aprila je svojim članovima i korisnicima poklanjala knjige iz fonda izdavačke djelatnosti Pomorskog fakulteta i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Program Pomorske biblioteke održao se pod sloganom „Uzmi knjigu – sačuvaj njenu budućnost”.

Obilježavanjem Svjetskog dana knjige i učestvovanjem u manifestaciji „Noć knjige“ CUB, kao najvažnija akademska biblioteka na nacionalnom nivou, pružila je doprinese daljoj promociji kulture čitanja u Crnoj Gori.