Svjetski dan knjige u Centralnoj univerzitetskoj biblioteci




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Manifestacijom pod nazivom „Bud(n)i uz knjigu!“ Centralna univerzitetska biblioteka (CUB)  obilježila je Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao i Noć knjige, 23. april. Tim povodom čitaonica CUB bila je otvorena od 7 do 24 časa, a svim posjetiocima i korisnicima Biblioteka je poklonila po jedan primjerak publikacije iz izdavačke produkcije Univerziteta Crne Gore i fonda viškova CUB. Takođe, u okviru manifestacije „Bud(n)i uz knjigu!“ Biblioteka je iz svog fonda viškova poklonila nekoliko desetina brojeva i naslova serijskih i monografskih publikacija Narodnoj biblioteci Plav i „Društvu prijatelja biblioteke ‘Njegoš’” iz Nikšića. Direktoru Narodne biblioteke Plav Aliji Redžematoviću i predsjedniku „Društva prijatelja biblioteke ‘Njegoš’” Radoju Kandiću knjige je uručila direktorka CUB Bosiljka Cicimil.

Pomorska biblioteka u Kotoru, kao odjeljak CUB-a, 23. aprila je svojim članovima i korisnicima poklanjala knjige iz fonda izdavačke djelatnosti Pomorskog fakulteta i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru. Program Pomorske biblioteke održao se pod sloganom „Uzmi knjigu – sačuvaj njenu budućnost”.

Obilježavanjem Svjetskog dana knjige i učestvovanjem u manifestaciji „Noć knjige“ CUB, kao najvažnija akademska biblioteka na nacionalnom nivou, pružila je doprinese daljoj promociji kulture čitanja u Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.