Rektorat

Dostupno 200 doktorskih teza u elektronskom formatu
Dostupno 200 doktorskih teza u elektronskom formatu

Centralna univerzitetska biblioteka i Centar za informacioni sistem pohranili su u Digitalni arhiv Univerziteta Crne Gore 200. doktorsku disertaciju odbranjenu na Univerzitetu Crne Gore.

Time je omogućeno slobodno elektronsko čitanje, pretraživanje i preuzimanje 56,66 odsto doktorskih disertacija odbranjenih na UCG od njegovog osnivanja, odnosno 200 od ukupno 353 naslova.

Digitalni arhiv Univerziteta Crne Gore – PHAIDRA (Permanent Hosting, Archiving and Indexing of Digital Resources and Assets) predstavlja sistem za trajno arhiviranje, čuvanje, indeksiranje i korišćenje svih vrsta digitalnih dokumenata i objekata koji nastaju u toku nastavnog i naučno-istraživačkog rada na Univerzitetu. Integralni dio digitalnog repozitorijuma, pod nazivom E-teze Univerziteta Crne Gore, predstavlja podsistem doktorskih disertacija odbranjenih na Univerzitetu.

Disertacije se mogu pretraživati i preuzimati i u sistemu E-teze (eteze.ucg.ac.me) i u okviru Digitalnog arhiva (phaidra.cis.ac.me).

Baza doktorskih disertacija trebalo bi da doprinese većoj citiranosti autora, boljoj vidljivosti i dostupnosti naučnog rada na Univerzitetu, kao i boljoj rangiranosti Univerziteta.

https://www.antenam.net/drustvo/137406-dostupno-200-doktorskih-teza-u-elektronskom-formatu

https://portalanalitika.me/clanak/349325/dostupno-200-doktorskih-teza-u-elektronskom-formatu 

 

Image

Broj posjeta : 245

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.