Za studente besplatno članstvo u narodnim bibliotekama




Za studente besplatno članstvo u narodnim bibliotekama
Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) poziva sve studente u Crnoj Gori, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima, da se danas (ponedjeljak, 5. okobar) besplatno učlane u dvanaest narodnih biblioteka u Crnoj Gori u sklopu akcije Biblioteke za studente.
 
Riječ je o narodnim bibliotekama u Podgorici, Herceg Novom, Cetinju, Kotoru, Mojkovcu, Kolašinu, Plavu, Budvi, Bijelom Polju, Beranama, Baru i Rožajama.
 
Akcija Biblioteke za studente dio je kampanje u okviru obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, koji Centralna univerzitetska biblioteka realizuje već četvrtu godinu zaredom. Njen cilj je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.
 
Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreža servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.