Univerzitet u Marburgu: Rok 24. novembar 2022.




Image

Erasmus+ konkurs za Univerzitet u Marburgu, Njemačka

www.uni-marburg.de

Po osnovu institucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost skopljenog u okviru Erasmus + programa, Univerzitet Crne Gore raspisuje konkurs za mobilnost akademskog ili administrativnog osoblja Univerziteta Crne Gore na Univerzitetu u Marburgu u akademskoj 2022/23. godini.

Broj dostupnih mjesta

2 mobilnosti u svrhu držanja nastave/stručnog usavršavanja

Preporuka je da se date mobilnosti iskoriste u sklopu Međunarodne nedelje obuke osoblja, o kojoj će nominovani kandidati biti obaviješteni. U slučaju da kandidati odlaze na mobilnst van planirane konferencije, potrebno je da svoju posjetu dogovore sa odgovarajućim domaćinom na Univerzitetu u Marburgu.

Akademsko osoblje - Mobilnost u svrhu držanja nastave (Teaching mobility -STA) i mobilnost u svrhu stručnog usavršavanja (Training mobility - STT)

  1. Plan rada (Mobility agreement) sa jasno razrađenim planom aktivnosti, potpisanim od strane kandidata i dekana, uz predloženi termin boravka. Obrazac plana rada je dostupan na linku: https://bit.ly/2GjJC9v
  2. CV (u Europass formatu) sa listom publikacija 
  3. Motivaciono pismo u kome je potrebno navesti i:                                              

        1) Da li je kandidat prethodno koristio Erasmus+ mobilnost     

        2) Korist za budući rad u ustanovi                                                                               

        3) Način i oblik diseminacije iskustva po povratku na matičnu ustanovu       

        4) Za mobilnost koja podrazumijeva usavršavanje obavezno je poznavanje engleskog jezika na najmanje B2 nivou ili poznavanje jezika države u koju kandidat odlazi na najmanje B1 nivou; Za mobilnost koja podrazumijeva držanje nastave obavezno je poznavanje engleskog jezika na najmanje B2 nivou ili poznavanje jezika države u koju kandidat odlazi na najmanje B2 nivou.

5) Kolege iz Marburga zahtijevaju prihvatno/pozivno pismo od strane kontakt osobe kolege iz Marburga (tom prilikom je potrebno poslati CV, planirane aktivnosti, i sl. https://www.uni-marburg.de/en/university/institutions), a koje se takođe mora priložiti uz navedenu dokumentaciju.

Administrativno osoblje - Mobilnost u svrhu usavršavanja (Training mobility - STT)

  1. Plan rada (Mobility agreement) sa jasno razrađenim planom aktivnosti, potpisanim od strane kandidata i dekana, uz predloženi termin boravka. Obrazac plana rada je dostupan na linku: https://bit.ly/2GjJC9v
  2. CV (u Europass formatu) 
  1. Motivaciono pismo u kome je potrebno navesti i:                                                

          1) Da li je kandidat prethodno koristio Erasmus+ mobilnost     

          2) Korist za budući rad u ustanovi                                                                               

          3) Način i oblik diseminacije iskustva po povratku na matičnu ustanovu       

      4) Za mobilnost koja podrazumijeva usavršavanje obavezno je poznavanje engleskog jezika na najmanje B2 nivou ili poznavanje jezika države u koju kandidat odlazi na najmanje B1 nivou.

       5) nacrt plana aktivnosti koje će se sprovesti tokom 5 dana boravka na nekom od odsjeka partnerskog univerziteta;

Napomena: Nepotpuna dokumentacija se neće razmatrati.

Takođe, u sklopu prijave, potrebno je dostaviti nacrt aktivnosti koje kandidat planira sprovesti tokom boravka; Boravak mora biti planiran minimum 10 nedjelja prije same nominacije, odnosno, selekcije od strane partnera;

Koristan link:

Postupak prijave:

Potrebnu dokumentaciju je potrebno dostaviti prodekanu za međunarodnu saradnju matičnog fakulteta, ili prodekanu u čijoj je nadležnosti međunarodna saradnja;

Matični fakultet sačinjava rang listu nominovanih studenata/osoblja  u skladu sa Odlukom rektora br. 01-4227 od 27.12.2018.godine o kriterijumima za izbor studenata u programima mobilnosti, odnosno Odlukom rektora br. 01-2026. od 03.07.2019. godine o kriterijumima za izbor osoblja u programima mobilnosti.

Komisija za izbor studenata i osoblja u programima mobilnosti utvrđuje konačnu listu nominovanih kandidata i šalje je  univerzitetu domaćinu koji vrši konačni izbor kandidata.

Ukoliko je kandidat obaviješten od strane univerziteta domaćina da je dobio stipendiju, dužan je da pristupi daljoj proceduri  apliciranja koju će mu univerzitet domaćin poslati mailom (on-line prijava, dostavljanje tražene (dodatne) dokumentacije i sl.

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije fakultetima je 24. novembar 2022.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.