Rezultati selekcije - zimski semestar 2024/25.




Matični fakultet sačinjava rang listu nominovanih kandidata i dostavlja Kancelariji za međunarodnu saradnju i mobilnost, koja konačan spisak odabranih kandidata šalje partnerskom univerzitetu u vidu nominacionog mejla. Nominovani student dobija mejl od univerziteta domaćina sa korisnom informacijom i zahtjevom za dostavljanje dodatne dokumentacije. Od nominovanog kandidata može se očekivati ispuni dodatne prijavne formulare ili da se registruje na onlajn platformi partnerskog univerziteta. Prilikom popunjavanja onlajn formulara veoma je važno pratiti instrukcije partnerskog univerziteta. Finalnu odluku o prihvatanju kandidata donosi Univerzitet za koji se student prijavio. 

Nominacija kandidata ne znači da je studentu odobrena stipendija, već je potrebno ispuniti proceduru prijavljivanja partnerskog univerziteta prema smjernicama koje će nominovanom studentu biti dostavljene u roku od nekoliko radnih dana nakon poslate nominacije. Nakon uspješne prijave i odobrenja Ugovora o učenju, student dobija potvrdu da je mobilnost prihvaćena i stipendija odobrena u vidu pisma o prihvatanju LETTER OF ACCEPTANCE koje je potpisano  i pečatirano od strane partnerskog univerziteta. Prije odlaska na mobilnost student mora imati, pored ostalih dokumenata, potpisanu finalnu verziju  LEARNING AGREEMENT-a GRANT AGREEMENT. Uz ovu dokumentaciju student je u obavezi da prije odlaska kupi zdravstveno osiguranje i izvadi vizu. O svim zahtjevima student će biti obaviješten od strane partnerskog univerziteta.

Nerijetko se dešava da mejlovi ostanu u spam folderu, pa savjetujemo da nominovani kandidati redovno provjeravaju e-poštu.

U slučaju da student iz određenih razloga odustane od prijave, mora o tome da obavijesti Kancelariju za međunarodnu saradnju i mobilnost. Takođe, student, koji je prihvaćen od strane više univerziteta, u obavezi je da odabere jednu opciju i o tome obavijesti Kancelariju za međunarodnu saradnju i mobilnost u roku od 5 radnih dana. 

Pravila i kriterijumi

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.