Gostujuće predavanje na temu uloge matematičara i programera u svijetu algoritama i biznisa sjutra u 14h




Profesor Dragan Radulović sa Florida Atlantik univerziteta u SAD-u, održaće gostujuće predavanje na temu "Uloga matematičara i programera u modernom svijetu algoritama i bizinsa", sjutra, 15. juna u 14h, u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Predavanje je zamišljeno u cilju upoznavanja mladih studenata sa mogućnostima zaposlenja i razvoja njihovih karijera na području matematike i kompjuterskih nauka. Profesor će predstaviti neke od  konkretnih projekata kao što su algoritmi na području profesionalng sporta (SAD), matematička predikcija i detekcija bolesti kod pacijenata (SAD, EU).

Pozivaju se svi zainteresovani studenti i kolege da prisustvuju predavanju informativnog karaktera, uz mogućnost postavljanja pitanja i komentarisanja.

Prof. dr Dragan Radulović je ekspert za primjene statitstike u različitim sferama (biznis, sport). Bečelor studije iz oblasti matematike završio je na Sveučilištu u Zagrebu, dok je doktorske studije, u oblasti teorije vjerovatnoće i matematičke statistike, završio na Univerzitet u Konektikatu (SAD). Postdoktorske studije završio je 2001. godine na Univerzitetu Princeton u Nju Džerziju i u sklopu svoje istraživačke oblasti bavio se matematičkim modelima za internet saobraćaj.

Cjelokupna biografija prof. Radulovića dostupna je na: http://www.math.fau.edu/people/faculty/dragan.php  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.