Rektorat, 09.05.2019

U Podgorici Info dan o stipendijama Evropske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO)Članstvom Crne Gore u renomiranim evropskim organizacijama EMBO i EMBL, naučno-istraživačkoj zajednici u našoj zemlji postali su dostupni brojni programi i stipendije. 

Program stipendija za kratke boravke (do tri mjeseca) Short-Term Fellowships je jedan od najjednostavnijih načina da naši istraživači obezbijede sredstva za boravak i rad u prestižnim laboratorijama u zemljama članicama EMBO-a. 

U cilju popularizacije programa stipendija, kao i prezentacije mogućnosti koje se nude, u Crnoj Gori će 9. maja, 2019. godine boraviti direktor ovog programa David del Álamo Rodríguez. Tokom njegovog boravka održaće se dvije prezentacije programa.

Prezentacija namijenjena akademskoj istraživačkoj zajednici održaće se 09. maja, 2019. godine na Univerzitetu Crne Gore, Svečana sala u zgradi Tehničkih fakulteta sa početkom u 11 časova, a druga, namijenjena istraživačima zaposlenim u medicinskom sektoru, održaće se u Dječijoj bolnici - Institut za bolesti djece, istog dana od 14.30h

Ministarstvo nauke poziva sve studente doktorskih studija i istraživače sa najmanje jednom godinom iskustva da dođu i iskoriste priliku da dobiju informacije vezane za ovaj program stipendija, kao i da kroz neposrednu komunikaciju sa uvaženim gostom dobiju sva neophodna pojašnjenja i savjete. 

U prilogu dostavljamo Agendu a više informacija o ovom programu možete pronaći na sljedećoj adresi - https://www.embo.org/funding-awards/fellowships/short-term-fellowships dok se detaljna uputstva mogu skinuti u PDF-u sa sljedećeg linka:
https://www.embo.org/documents/STF/STF_guidelines_for_applicants.pdf
 
Ministarstvo nauke

 

Broj posjeta : 391