Otvorene prijave na 5. Reviju studentskog filma




I u svom petom izdanju Revija studentskog filma će zagrebačkoj publici predstaviti ne samo najbolje od filmskog stvaralaštva studenata iz regije, već i bogat program raznolikih pristupa filmskoj umjetnosti i autorskom izrazu.

Prijave u takmičarskom programu otvorene su do 5. aprila 2020, a prijaviti se mogu svi studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Osim što su besplatne, prijave su moguće u dvije kategorije.

Studenti čiji su filmovi nastali u produkciji filmskih i umjetničkih akademija svoje filmove prijavljuju na Akademski program. U ovoj konkurenciji mogu učestvovati autori koji su završili fakultet, a njihov prijavljeni film je ujedno i njihov diplomski, odnosno završni rad. Studenti čija ostvarenja nisu nastala u produkciji filmskih i umjetničkih akademija svoje filmove prijavljuju na Studentski program.

Prijava, kao i uslovi prijave, dostupni su na veb stranici Revije studentskog filma.

Tročlana Selekcijska komisija bira filmove koji ulaze u takmičarske programe, dok će tročlani stručni žiriji odlučiti kome idu nagrade za najbolji akademski i najbolji studentski film. Takođe, svaki član žirija dodijeliće po jedno posebno priznanje, a tu je i nagrada publike u obje kategorije.

Revija studentskog filma se u zadnjih pet godina razvila u platformu za promovisanja audiovizualnog stvaralaštva mladih filmskih snaga, ali i u prostor za povezivanje filmskih autora iz država regije.

Revija studentskog filma održava se 8. i 9. maja 2020. godine u MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Organizatori festivala su Akademski filmski klub i FPS Media, a program se realizuje u partnerstvu sa Studentskim centrom u Zagrebu.

Za dodatne informacije ili pitanja javite se na Facebook stranicu ili na: revijastudentskogfilma@gmail.com.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.