Rektorat, 01.12.2020

„Imunitet: pravo ili privilegija“ - onlajn predavanje profesorice Vjeroslave Slavić„Imunitet: pravo ili privilegija“ naslov je onlajn predavanja profesorice Vjeroslave Slavić koje će biti upriličeno 1. decembra u 18 sati u organizaciji Filozofskog fakulteta u Nikšiću, u oviru ciklusa predavanja Nauka i društvo. Cijeli događaj će najaviti dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr Tatjana Novović, dok će predavanjem moderirati mr Gordana Krcunović.

Predavanje pod naslovom „Imunitet: pravo ili privilegija“, posvećeno je vitalno važnoj medicinskoj, društvenoj i etičkoj temi, o kojoj će govoriti Vjeroslava Slavić, doktor medicinskih nauka i jedini specijalista iz oblasti kliničke imunologije u Crnoj Gori.

U najavi intrigantne teme predstojećeg predavanja profesorica Slavić je istakla da je „imunski sistem osnovni mehanizam odbrane organizma. Karakteriše ga visoka specifičnost, senzitivnost i memorija u cilju postizanja optimalnog kvantiteta i kvaliteta odgovora. Pravo na adekvatan imunitet je privilegija svakog čovjeka“. 

Link za onlajn predavanje: https://zoom.us/j/92743814458?pwd=Tjh4V25PVlJIZE8vbiszOVBNc3V1dz09

 

dr Vjeroslava Slavić

Broj posjeta : 305