Metodika nastave engleskog jezika sa školskim radom, 08.04.2020.




Drage koleginice,

 

U prilogu je materijal za sjutrašnje predavanje i vježbe.

Predmet predavanja je integracija jezičkih vještina sa posebnim osvrtom na vezu vještine čitanja sa ostalim vještinama. Naročita pažnja je posvećena i povezanosti jezičkog sistema (gramatika i vokabular) sa vještinama, naročito vještinom čitanja.

Kako biste bolje shvatili temu predavanja, prvi slajdovi prezentacije posvećeni su utvrđivanju gradiva iz vještine čitanja. To je urađeno sa ciljem da se stečeno znanje poveže sa novim sadržajem u prezentaciji. Novi sadržaj se odnosi na činjenicu da su sve jezičke vještine povezane, što se može vidjeti u primjerima koje ovdje prilažem (primjer nastavnog materijala za kratke priče i primjer nastavnog materijala za pjesmice pomoću koji se može učiti gramatika engleskog jezika).

Kako biste to znanje proširili, ostali primjeri su podijeljeni za domaći zadatak (pogledajte tabelu). U tabelama možete pronaći svoj zadatak, link i instrukcije koje se nalaze ispod.

Imate dva domaća zadataka. Jedan je u vezi sa pripremom aktivnosti za kratku priču. Tu ćete primijetiti koliko su jezičke vještine međusobno povezane iako se na prvi pogled, na osnovu naziva aktivnosti - kratka priča, može zaključiti da je samo riječ o aktivnostima za unapređenje vještine čitanja. Ipak, dolazimo do zaključka da su uključene i druge jezičke vještine. U drugom domaćem zadataku, napravila sam posebnu tabelu, pripremate aktivnosti za učenje gramatike uz audio-vizuelni materijal i nastavni materijal na koji Vas upućujem datim linkom. Sva pojašnjenja u vezi sa domaćim zadatkom, možete  naći ispod tabele. 

Kada završimo oba domaća zadatka, pravimo dva posebna dokumenta. Jedan će biti nazvan SHORT STORIES, drugi GRAMMAR CHANTS. Spojićemo sve Vaše zadatke u jedan poseban dokument, prvi za priče, drugi za pjesme. 

Kada sve pregledam, materijal će biti postavljen u google učionicu za predmet Metodika nastave engleskog jezika sa školskim radom, budući da su teme i jezički sadržaji i priča i pjesama povezani sa gradivom koje se obrađuje sa djecom u nižim razredima osnovne škole. Nastavnici, kao članovi naše učionice, moći će da preuzmu materijal. 

Rok za predaju domaćeg zadatka je 15.04.2020. 

Ukoliko imate pitanja u vezi sa postavljenim materijalom, možete me kontaktirati mejlom ili preko google učionice za ovaj predmet.

Srdačan pozdrav,

Marija Mijušković

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.