Poruka rektora prof. dr Vladimira Božovića budućim studentima




Poruka rektora prof. dr Vladimira Božovića budućim studentima

Dragi studenti, 

Dobro došli na Univerzitet Crne Gore, najstariju i najznačajniju visokoobrazovnu instituciju u državi.

Odabir fakulteta čini jednu od najvažnijih i najtežih odluka u životu, pa je potpuno prirodno da pred izborom onoga što želite da studirate istovremeno osjetite radost, ali i strah od nečeg novog, drugačijeg. Izborom Univerziteta Crne Gore, već na početku pokazujete da ste se opredijelili za stvarno znanje, a nikako za neki papir kojim se ono birokratski potvrđuje. Birate novu vrijednost i spremni ste da, pored ljepote koju pruža studiranje, prihvatite i obaveze koje ono nosi.

Mi, nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta Crne Gore ćemo, kao i do sada, biti pouzdan oslonac vašim stremljenjima koja krase mladalačka svježina i intelekt, sloboda duha, misli, riječi i djela. Učićete od najboljih, kako od vaših uspješnih kolega, tako i od izuzetnih predavača i naučnika našeg Univerziteta. Njihove karijere i uspjesi mogu poslužiti kao motivacija za vaše poduhvate. Bićete u prilici da koristite i iskustvo onih koji su nekada bili na vašem mjestu, a danas ih možete prepoznati i među onima na najvažnijim državnim, poslovnim, obrazovnim, naučnim pozicijama u zemlji i inostranstvu.

Uz predan rad i trud,  na Univerzitetu ćete steći ključna znanja neophodna za vašu buduću profesiju. Uvjeren sam da ćemo, oslanjajući se jedni na druge, provesti vrijeme osvijetljeno znanjem i ljepotom kreativnog duha. Naučite da se, pored sopstvenih, radujete i uspjesima vaših kolega. Uz taj dobri duh, vrijeme koje provedete na UCG biće ispunjeno lijepim doživljajima. Studentska druženja, zajedničke aktivnosti i prijateljstva su riznica najljepših uspomena, nadahnuća  i uspomena za cijeli život.

Od sada ste dio jedne velike akademske porodice koja vam želi srećan početak studiranja. Dobro došli u svoj drugi dom!

 

Rektor, prof. dr Vladimir Božović

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.