I monitoring misija Erasmus+ projekta SUCCESS




I monitoring misija Erasmus+ projekta SUCCESS

Univerzitet Crne Gore (UCG) sa svojim timom, prorektoricom za internacionalizaciju prof. dr Sanjom Peković (vođa projektnog tima), prof. dr Jelenom Šaković Jovanović  (koordinator aktivnosti), mr Srnom Sudar (menadžer) i gdinom Vladanom Perazićem (član tima), ugostio je predstavnike Nacionalne Eurasmus Kancelarije u Crnoj Gori, gđu Vanju Drljević, direktoricu kancelarije i gđu Ljiljanu Gogić, u I (prva) monitoring misiji sprovođenja Erasmus+ projekta SUCCESS (Sustainable university – enterprise cooperation for improving graduate employability).

Image

Projekat SUCCESS ima za cilj uspostavljanje tješnjije i održive saradnje između univerziteta i privrede kroz unapređenje obrazovanja u dijelu preduzetništva i prenosa praktičnih znanja iz industrije u obrazovne institucije, a u cilju unapređenja zapošljavanja svršenih studenata. Sa partnerima iz EU i zemalja regiona Zapadnog Balkana, SUCCESS projekat kojim koordinira Burch Univerzitet iz Sarajeva i uključuje 16 partnerskih univerziteta, će takođe doprinijeti osnaživanju internacionalne saradnje i umrežavanju univerziteta i preduzeća na regionalnom i međunarodnom nivou.

Nacionalna Erasmus Kancelarija u Crnoj Gori upoznala se sa dosadašnjim napretkom sprovođenja planiranih projektnih aktivnosti i dinamikom realizacije postavljenih ciljeva. Prepoznajući dobru upravljačku strukturu i komunikaciju koordnatora projekta sa partnerima u konzorcijumu, UCG je upoznao predstavnike Erasmus Kancelarije sa sprovedenim upitnikom o saradnji univerziteta i industrije/kompanija i preporukama koje su proizišle iz dobijenih podataka, što je predtavljalo ključnu aktivnost u prethodnom periodu.

Image   Image

Projektne aktivnosti i rezultati se mogu pratiti na stranici projekta: https://www.success-project.ba, kao i na društvenim mrežama: Facebook - https://www.facebook.com/UniversityEnterpriseCooperation/ i Instagram - https://www.instagram.com/success_euproject/.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.