Predstavnici frankofone zajednice na okruglom stolu o potrebama crnogorskog tržišta rada




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Frankofona kancelarija za zapošljavanje Univerziteta Crne Gore (CEF Montenegro) organizovala je okrugli sto na temu „Potrebe crnogorskog tržišta rada: Ključne kompetencije i traženi profili kandidata“ (Besoins du marché du travail Montenegrin: Compétences requises et profils demandés), u ponedjeljak, 26. septembra. U cilju osnaživanja saradnje frankofone zajednice u Crnoj Gori, ovaj dvojezični događaj okupio je predstavnike Francuske ambasade, Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća (CEFM) kao i frankofonih kompanija u Crnoj Gori.

U uvodnom obraćanju, prorektorica za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković naglasila je značaj učešća predstavnika privrednog sektora u kreiranju budućih programa Frankofone kancelarije za zapošljavanje, kroz identifikaciju prioritetnih potreba i traženih kompetencija.

Tekuće aktivnosti, projekte i ciljeve Frankofone kancelarije za zapošljavanje u Crnoj Gori predstavila je Jovana Janinović, ističući strateške pravce razvoja i modalitete saradnje sa privredom, javnim sektorom i predstavnicima međunarodne zajednice.

Sastanku su, pored predstavnika Univerziteta, studenata i frankofonih kompanija, prisustvovali i Johann Uhres, direktor Francuskog Instituta i savjetnik za saradnju i kulturu u Ambasadi Francuske u Crnoj Gori, kao i Rajko Uskoković, direktor Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća koji su podijelili ideje, iskustva i prijedloge za unaprijeđenje profesionalne integracije studenata kroz organizaciju praksi i mobilnosti, i anticipiranje budućih potreba crnogorskog tržišta rada, naročito u kontekstu Evropskih integracija i ulaska francuskih kompanija na crnogorsko tržište.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.