Delegacija Univerzitetske agencije za frankofoniju (AUF) za Centralnu i Istočnu Evropu u posjeti Univerzitetu Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore bio je domaćin radnog sastanka sa predstavnicima Univerzitetske agencije za frankofoniju (AUF) za Centralnu i Istočnu Evropu, u srijedu, 12. oktobra. Posjeta 16 predstavnika AUF-a za Centralnu i Istočnu Evropu na čelu sa regionalnim direktorom, gospodinom Mohamedom Ketatom, predstavlja značajan iskorak u intenziviranju saradnje Univerziteta sa najvećom mrežom univerziteta u svijetu, kao i priliku za značajnije učešće u projektima i aktivnostima AUF-a.

U okviru cjelodnevne posjete, predstavnicima AUF-a obratio se rektor Univerziteta, prof. dr Vladimir Božović, koji je održao sastanak sa direktorom AUF-a za Centralnu i Istočnu Evropu, gospodinom Ketatom. Na sastanku je bilo riječi  o dostignućima, strateškim pravcima razvoja i budućim projektima Univerziteta, ali i viziji AUF-a za region Balkana. Poseban značaj stavljen je na saradnju sa AUF-om u oblasti ozelenjavanja univerzitetskog kampusa i održivog razvoja Univerziteta, podsticanje učešća osoblja i studenata Univerziteta Crne Gore u projektima AUF-a, kao i mogućnostima organizovanja značajnih događaja Univerzitetske agencije za frankofoniju na Univerzitetu Crne Gore.

Sa predstavnicima AUF-a razgovarale su i prorektorka za internacionalizaciju, prof. dr Sanja Peković, kao i prorektorka za nauku i istraživanje, prof. dr Irena Orović, koje su predstavile značajne rezultate na polju internacionalizacije Univerziteta Crne Gore i jacanja univerzitetske frankofonije.

U okviru posjete, koja je održana u sklopu Dana razvoja strategije (JADS - Journées Annuelles de Déclinaison stratégique) regionalnog AUF-a, za predstavnike nacionalnih kancelarija AUF-a u Albaniji, Bugarskoj, Gruziji, Jermeniji, Moldaviji i Rumuniiji upriličen je i obilazak zgrade Rektorata, uključujući i novoformiranu Frankofonu kancelariju za zapošljavanje, kao i posjetu kampusu Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.