Dvodnevna radionica za studente UCG: Vještine predstavljanja poslodavcu




Dvodnevna radionica za studente UCG: Vještine predstavljanja poslodavcu

Dvodnevna radionica pod nazivom “CEF atelje - Vještine predstavljanja poslodavcu”, u organizaciji Frankofone kancelarije za zapošljavanje Univerziteta Crne Gore (UCG) i Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje UCG, održaće se 21. i  22. decembra, sa početkom u 10h u zgradi Rektorata. Radionica je namijenjena studentima svih godina studija.

Prvog dana biće obuhvaćene teme pisanja CV-ja i motivacionog pisma, kada će studenti na osnovu profesionalnih instrukcija naučiti kako da ispoštuju odgovarajuću formu potrebnih dokumenata, dok će se drugog dana raditi simulacija intervjua. Ovom prilikom, polaznici će na interaktivan način imati priliku da vide kako izgleda jedan razgovor za posao i kakva pitanja mogu da očekuju. Takođe, svaki od polaznika će moći da se oproba u ulozi kandidata za posao, dobije povratne informacije i savjete kako da unaprijede svoj nastup na razgovoru za posao i ostave dobar prvi utisak. Pored toga, studenti će imati priliku da se stave u poziciju budućeg poslodavca i da iz te pozicije pokušaju da sagledaju šta je važno u razgovoru za posao.

Na kraju radionice, studenti će dobiti informacije o metodama i tehnikama aktivnog traženja posla. 

Radionica ima za cilj da osnaži i osposobi studente za upravljanje svojom karijerom, njihovo pripremanje za tržište rada, kao i preuzimanje odgovornosti i aktivne uloge u svom karijernom razvoju.

Simulaciju intervjua će voditi gost na radionici, gospodin Stojan Knežević, izvršni direktor kompanije ACME, učesnice ovogodišnjeg Sajma praksi i stipendija, koja je na Sajmu imala ukupno 23 prijavljena studenta, a od toga njih 8 dobilo mogućnost obavljanja prakse u pomenutoj kompaniji. 

Zainteresovani studenti se mogu prijaviti uz navedeno ime, prezime, fakultet i konktakt telefon, na e-mail adresu cef@ucg.ac.me ili razvojkarijere@ucg.ac.me. Prijave za radionicu biće otvorene do utorka, 20. decembra. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.