Univerzitet Crne Gore domaćin Festivala frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope




Univerzitet Crne Gore domaćin Festivala frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope

Univerzitet Crne Gore, u saradnji sa Frankofonom univerzitetskom agencijom (AUF), jednom od najznačajnijih svjetskih univerzitetskih mreža koja broji preko 1000 univerziteta članica, organizovaće u periodu od 4. do 8. septembra Festival frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope.

Jubilarni 10. Festival okupiće studente 57 univerziteta iz 18 zemalja regiona, koji će tokom jedne sedmice boraviti u Podgorici i Kotoru i razvijati akademske, umjetničke i interkulturalne vještine kroz brojne seminare i radionice.

Organizacijom ovog značajnog studentskog događaja, Univerzitet Crne Gore još jednom potvrđuje svoje strateško opredjeljenje ka internacionalizaciji i jačanju međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti, kao Univerzitet koji pruža svesrdnu podršku studentskim inicijativama okrenutim osnaživanju interkulturalnog dijaloga, kreativnosti i umjetničkih kompetencija mladih ljudi.

Kao jedan od najvećih i najznačajnijih studenskih skupova u Evropi, Festival će biti prilika da studenti Univerziteta Crne Gore daju svoj doprinos promociji multikulturalnosti i međunarodne univerzitetske saradnje. Pozivamo sve zainteresovane studente da se kao volonteri priključe organizaciji Festivala, prijavom na e-mail adresu: razvojkarijere@ucg.ac.me.

Za one koji neće moći da prisustvuju, video snimak otvaranja biće dostupan i na youtube kanalu Univerziteta Crne Gore.

Više informacija o samom festivalu dostupno je na: https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/actualites/resultats-de-la-preselection-festival-des-etudiants-francophones-deurope-centrale-et-orientale-2023/  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.