Kratki vebinar otvorenog pristupa: Interakcija nauka-politika-društvo u upravljanju morskim resursima zasnovanim na ekosistemskom pristupu i planiranju




Kratki vebinar otvorenog pristupa: Interakcija nauka-politika-društvo u upravljanju morskim resursima zasnovanim na ekosistemskom pristupu i planiranju

Nekoliko institucija koje su aktivne u regionu Mediterana - Mediteranska zajednica za zaštitu biodiverziteta (MBPC) i BlueMed akcija koordinacije i podrške (Istraživanje i inovacije za plava radna mjesta i rast u mediteranskom području), u saradnji sa Međuvladinom okeanografskom komisijom UNESCO-a (IOC-UNESCO) i MSPglobal Inicijativom, biće domaćini kratkog dvosatnog uvodnog webinara 17. septembra, 2020. godine (09:30 CEST), kao uvodni segment održavanja predstojećeg kratkog kursa-obuke „Interakcija nauka-politika-društvo u upravljanju morskim resursima zasnovanim na ekosistemskom pristupu i planiranju“, u martu, 2021. u sjedištu CNR-ISMAR u Veneciji (Italija).

Obzirom na veliko interesovanje za kratki kurs-obuku „Interakcija nauka-politika-društvo u upravljanju morskim resursima zasnovanim na ekosistemskom pristupu i planiranju“ (Venecija, 1-4. mart, 2021.), uvodni webinar će biti otvoren za sve zainteresovane aktere i pojedince.

Četvorodnevni kurs, koji će zajedno organizovati Institut za more (Hrvatska), Nacionalno istraživačko vijeće - Institut za marinsku nauku (CNR-ISMAR, Italija), Evropski tematski centar Univerziteta u Malagi (Španija) i Konferencija Perifernih pomorskih regiona (Francuska), targetira naučnike i profesionalce sa određenim iskustvom, koji žele integrisati zaštitu mora i nauku o moru u procese planiranja i upravljanja morskim prostorima i morskim resursima koristeći participativne mehanizme u interakciji sa zainteresovanim stranama, upravljačima, akterima zaduženim za zaštitu i kreatorima politika.

Agendu webinara možete preuzeti ovdje, dok je za registraciju i učešće potrebno popuniti onlie obrazac.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.