UNDP-BOOST poziv za inovativna rješenja za borbu sa izazovima izazvanim COVID-19 pandemijom




UNDP-BOOST poziv za inovativna rješenja za borbu sa izazovima izazvanim COVID-19 pandemijom

UNDP za Evropu i Centralnu Aziju je nedavno pokrenuo regionalni program ubrzanja BOOST koji koristi socijalne inovacije za suočavanje sa izazovima Covid-19 pandemije. BOOST platforma podržava nova rješenja u regionu u oblastima digitalizacije, ekonomije sa niskim negativnim uticajem i kvaliteta života. Program je dizajniran da pripremi organizacije i kompanije za sprovođenje rješenja koja se bave dugoročnim uticajem Covid-19 pandemije na budućnost ekonomije, rada, upravljanja i zdravlja.

BOOST je otvoren za prijave subjekata iz privatnog sektora, istraživački instituti, akademska zajednica i organizacije civilnog društva, koje će dati rješenja koja se mogu primijeniti i prilagoditi  na nivou Evrope i Centralne Azije. Prijave i rješenja će se takmičiti za otvorene izazove i pristupu ukupnom budžetu od 400.000 USD, i time se pridružili mreži koju podržava UNDP, čime se obezbjeđuje podrška kolega, donatora i stručnjaka.

Osmišljena su i objavljena tri otvorena izazova, od kojih je Fond za inovacione izazove/Innovation Challenge Fund (za učešće privatnog sektora, uključujući socijalna preduzeća, organizacije civilnog društva i akademsku zajednicu u Evropi i Centralnoj Aziji - spisak zemalja i teritorija se može pogledati ovdje) otvoren za crnogorske institucije. Poljski fond za izazove/Polish Challenge Fund (institucije sa sjedištem u Poljskoj koje će svoj projekat sprovoditi u nekoj od partnerskih zemalja: Ukrajini ili Republici Bjelorusiji) i Tehnološki izazov/Technology Challenge (otvoren za organizacije civilnog društva u Turskoj) su specifični za određene partnere/regione.

Prijave se mogu podnositi do 30. septembra 2020. (produžen rok za podnošenje).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.