Rektorat

COST info dan za istraživače i inovatore iz zemalja Zapadnog Balkana
COST info dan za istraživače i inovatore iz zemalja Zapadnog Balkana

COST info dan za istraživače i inovatore iz zemalja Zapadnog Balkana biće održan u ponedjeljak, 20. juna, od 09:30h - 12:30h, putem Teams platforme. Link za priključenje sastanku biće uskoro dostupan na COST veb-stranici: https://www.cost.eu/cost-events/cost-info-day-wbc-2022/

Cilj online info dana jeste da informiše istraživače i inovatore iz zemalja regiona o ulozi COST programa u podsticanju i širenju istraživačke izvrsnosti, uticaju programa, načinu podnošenja novih akcija (projekata), odnosno načinu povezivanja sa istraživačima iz zemalja članica u okviru tekućih COST akcija.

COST je najveći i najvažniji instrument umrežavanja za istraživače u Evropi. Tokom trajanja prethodnog EU Okvirnog programa za istraživanje i inovacije - Horizont 2020, oko 92.000 istraživača koristilo je COST instrumente za umrežavanje: sastanke, radne grupe, kratkoročne naučne posjete, trening škole, grantove za konferencije za doktorante itd.

COST akcije pružaju priliku za upoznavanje širokog spektra partnera, a učešće u njima značajno povećava šanse za uspjeh prijava na druge evropske programe: 37% Horizont 2020 predloga podnijetih od strane konzorcijuma učesnika COST akcija bilo je uspješno.

Agendu događaja možete preuzeti ovdje

Dodatne informacije: Milena Milonjić, COST nacionalna koordinatorka za Crnu Goru, email: milena.milonjic@mpnks.gov.me 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 120

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.