Predstavljanje Kancelarije za projekte na Međunarodnoj nedjelji obuke




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore, u saradnji sa Univerzitetom iz Granade, domaćin je Međunarodne nedjelje obuke, koja se održava od 20-24. marta 2023. godine, pod pokroviteljstvom evropskog programa Erasmus+. Tema događaja biće različiti aspekti internacionalizacije univerziteta, kao i značaj mobilnosti i strateških partnerstava. Pored toga, nezaobilazne su diskusije i o akademskoj i administrativnoj podršci studentima za programe mobilnosti, interkulturalnoj komunikaciji i priznavanju stečenih kvalifikacija.

U okviru segmenta izgradnje strateških partnerstava Kancelarija za projekte imala je prilku da radnom timu Univerziteta iz Granade predstavi svoje aktivnosti. Na početku sesije, dr Srna Sudar, rukovodilac, pozdravila je prisutne i govorila o ključnim oblastima djelovanja Kancelarije. Predstavila je svoj radni tim, kao i najznačajnije projekte u kojima UCG učestvuje, poput:

  • „Integrated Learning for Peace“ (PEACEBUILDING);
  • „The Future is in Applied Artificial“ Intelligence (FAAI);
  • Horizon Widenning: „ERA Talent“.

Nakon njenog izlaganja, mr Filip Petrović, saradnik za upravljanje projektima, prisutnima je detaljno prezentovao način organizacije i funkcionisanja Kancelarije za projekte, kao i izuzetni uspjeh Univerziteta Crne Gore na prošlogodišnjem Erasmus+ CBHE pozivu za podnošenje projekata. Od ukupno 15 osvojenih projekata, detaljnije su predstavljena dva koordinarorska projekta:

  • „Western Balkan entrepreneurial university alliances – keeping in touch for lifelong relations“ (AL4LIFE); i
  • „Curricula innovation in climate-smart urban development based on green and energy efficiency with the non-academic sector“ (SMARTWB).

Radni tim sa Univerziteta iz Granade pohvalio je projekte aktivnosti Univerziteta Crne Gore i sa oduševljenjem prihvatio predlog za zajedničko učešće u budućim projektim pozivima.  

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.