NTP CG organizuje obuku za pripremu aplikacija za projekte Horizont Evropa




NTP CG organizuje obuku za pripremu aplikacija za projekte Horizont Evropa

Naučno-tehnološki park Crne Gore organizuje 11-14.05.2023. g. obuku za pisanje projekata u okviru Horizont Evropa programa. Obuka, se sprovodi u sklopu “R&I POLICY making, implementation ANd Support in the WEsteRn BalkanS” projekta (POLICY ANSWERS), koji je finansiran sredstvima Evropske unije kroz Horizont Evropa program za istraživanje i inovacije.

Istraživači, i svi zainteresovani, koji dolaze iz naučno-istraživačke institucije, univerziteta, kompanije ili nevladine organizacije i koji žele da osnaže svoje kapacitete za razvoj i podnošenje prijedloga projekata u okviru programa Horizont Evropa, mogu se prijaviti za besplatnu 4-dnevnu obuku za pripremu i pisanje prijedloga projekata iz programa Horizont Evropa. Pored dijela obuke koja će se održati uživo, sa učesnicima će biti organizovana dodatna tri dana za online konsultacije sa ekspertom iz ove oblasti.

Obuku vodi Prof. Dr GORAN STOJANOVIĆ, profesor na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, koji ima preko 20 godina iskustva u sektoru edukacije i 12 godina iskustva u pisanju i implementaciji EU projekata u vrijednosti više od 16 miliona EUR, sa procentom uspješnosti preko 55%. Učestvuje u implementaciji četiri H2020 projekta, od kojih su tri koordinatorska.

Planirano je da obuka bude održana za 15 polaznika. Zbog ograničenog broja mjesta, prvenstvo učešća će zavisiti od prethodnog iskustva, znanja i iskazane motivacije za pohađanje navedene obuke u trajanju od četiri dana i tri dana online konsultacija (ukupno sedam dana).

Obuka će biti održana na lokalnom jeziku. Učešće je besplatno (bez kotizacije).

Za prijavu je potrebno popuniti online obrazac za prijavu na obuku, koji se možete naći na ovom linku. Rok za prijavu je 3.5.2023.

Više o pizivu možete pročitati na internet stranici Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.