Otvoren poziv za dostavljanje dobrih praksi u okviru programa WBC-RRI.NET




Otvoren poziv za dostavljanje dobrih praksi u okviru programa WBC-RRI.NET

WBC-RRI.NET tim traži dobre prakse u oblasti odgovornog istraživanja i inovacija (RRI) sa i za Zapadni Balkan. Cilj je da se olakša umrežavanje i vršnjačko učenje, kao i razmjena dobrih praksi kako bi se na kraju poboljšao regionalni istraživački i inovativni ekosistem, naročito u oblastima:

  • Rodna ravnopravnost i etika,
  • Nauka, obrazovanje i javni angažman,
  • Otvorena nauka i otvoreno istraživanje.

Pored toga, ovim pozivom WBC-RRI.NET ima za cilj da iznese i prikaže dobre prakse u regionu, stekne uvid u inicijative za pokretanje, uz osvrt na praktično iskustvo, sa krajnjih ishodnom u kom se nastoji da se ojačaju ove prakse i njihova koordinacija, kao i izgradnja odnosa i mogućnosti za saradnju zasnovanoj na kulturi međusovne razmjene i učenja.

Dobra praksa su procesi, inicijative ili radne metode koje su se pokazale uspješnim za uvođenje ili implementaciju prakse u vezi sa RRI ili za optimizaciju učinka aktivnosti povezanih sa RRI. Dobra praksa je praktično uspješan odgovor na rješavanje izazova RRI, u rasponu od razvoja politike, promocije RRI, izgradnje kapaciteta, preko proizvoda, procesa ili usluga i intra-organizacionih alata.

Poziv je kontinuiran i otvoren za sve zainteresovane strane koje sprovode aktivnosti odgovornog istraživanja i inovacija na Zapadnom Balkanu. Prijava je elektronska i dostupna je ovdje.

Ako želite da pogledate obrazac unaprijed ili da ga pošaljete kao word dokument, pronađite obrazac za podnošenje: WBC-RRI.NET_Good Practice collection_Template.

Tekst poziva dostupan je u prilogu, a ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu ili upit, kontakt osobe su:

Elke Dall (dall@zsi.at, vbc_rri@zsi.at) i Gabriela Kostovska-Bogoeska (gabriela@mir.org.mk)

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.