Otvoren poziv CEI 2022 Fonda za saradnju




Otvoren poziv CEI 2022 Fonda za saradnju

Javne i privatne institucije registrovane u državi članici CEI, nevladine kao i međunarodne organizacije, pozivaju se da se prijave CEI Fondu za saradnju za inovativne akcije koje favorizuju mobilnost i umrežavanje. Projektni prijedlozi treba da se fokusiraju na izgradnju kapaciteta prenošenjem i dijeljenjem znanja, posebno iz zemalja članica EU CEI u zemlje koje nisu članice EU CEI. Aktivnosti mogu biti u obliku konferencija, seminara, radionica i kurseva obuke.

U skladu sa Zajedničkom izjavom ministara spoljnih poslova CEI okupljenih u Sofiji 7. novembra 2022. godine, u okviru ovog poziva za podnošenje prijedloga uspostavljena je posebna linija djelovanja za Ukrajinu, koja ima za cilj pružanje podrške i ublažavanje posledica trenutne situacije.

Predlozi treba da budu u skladu sa Akcionim planom CEI 2021-2023 i da ispunjavaju kriterijume sveobuhvatno navedene u Pozivu za podnošenje prijedloga.

Ukupan indikativni iznos koji je dostupan u okviru ovog poziva je 360.000 EUR.

Budžet je podijeljen na sljedeći način:

  • Do 180.000 EUR za prijedloge u cilju implementacije Akcionog plana CEI;
  • Do 180.000 EUR za prijedloge koji imaju za cilj ublažavanje posledica trenutne situacije u Ukrajini i podršku ukrajinskom stanovništvu u zemlji i raseljenim licima koja bježe iz zemlje ka državama članicama CEI;
  • Maksimalni iznos potencijalnog doprinosa CEI je 15.000 EUR (maksimalno 75% ukupnih troškova projekta).

Period implementacije: 15. mart - 31. decembar 2023

Dokumentacija za poziv i paket aplikacija dostupni su OVDJE.

Za više informacija: <span class="CyrLatIgnore">applications.coopfund@cei.int</span>



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.