Četvrti poziv Fonda za Zapadni Balkan (WBF) za dodjelu MOVE grantova za jačanje regionalne saradnje i mobilnosti u regionu Zapadnog Balkana




Četvrti poziv Fonda za Zapadni Balkan <span class="CyrLatIgnore">(WBF)</span> za dodjelu <span class="CyrLatIgnore">MOVE</span> grantova za jačanje regionalne saradnje i mobilnosti u regionu Zapadnog Balkana

Fond za Zapadni Balkan (WBF)  je 20. februara 2024. g. najavio otvaranje Četvrtog poziva za dodjelu MOVE grantova. Poziv ima za cilj podsticanje regionalne saradnje i mobilnosti u regionu Zapadnog Balkana. Ova inicijativa nastoji da osnaži pojedince u različitim sektorima pružanjem finansijske podrške za projekte koji promovišu saradnju i razmjenu. 

WBF MOVE grantovi nude maksimalan iznos od 4.000 eura u grantovima za kvalifikovane kandidate. Grantovi su otvoreni za različite pojedince, uključujući akademsko osoblje, istraživače, studente, aktiviste civilnog društva, javne službenike, novinare, umjetnike, sportiste i mnoge druge.

WBF MOVE grant je grant šema koju je pokrenuo Fond za Zapadni Balkan 2023. godine. U tri prethodna Poziva za podnošenje predloga (mart, jun, 23. oktobar), WBF je obezbjedio 85 grantova regionalnim zainteresovanim stranama.

Više detalja pronađite OVDJE.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.