Grantovi za međunarodnu saradnju 2024 (International Collaboration Grants)




Grantovi za međunarodnu saradnju 2024 (<span class="CyrLatIgnore">International Collaboration Grants</span>)

Grantovi za međunarodnu saradnju (International Collaboration Grants) su sada otvoreni po drugi put. Ovaj program grantova od milion funti podržava stvaranje nove kulturne saradnje između britanskih umjetnika, umjetničkih profesionalaca i organizacija i njihovih kolega širom sveta.

Grantovi za međunarodnu saradnju podstiču nova bilateralna i multilateralna partnerstva, obezbjeđujući finansijska sredstva koja omogućavaju organizacijama da prave i razvijaju kreativna umjetnička djela sa svojim kolegama iz inostranstva, i pomažu pojedinačnim umjetnicima da pronađu inovativne načine saradnje. Dostupni grantovi se kreću između 25.000 i 75.000 funti i sada su otvoreni za prijavu.

Prijave moraju pokazati istinsku međunarodnu saradnju i pružiti eksplicitnu korist umjetnicima i organizacijama iz UK koji učestvuju i njihovim međunarodnim partnerima. Projekti se mogu baviti bilo kojom temom i kandidati treba da podijele svoj pristup različitosti, inkluziji i ekološkoj održivosti u realizaciji svog projekta.

Svaki projekat, kao dio partnerstva, treba da uključi najmanje jednu organizaciju sa sjedištem u Velikoj Britaniji i jednu organizaciju sa sjedištem u nekoj od kvalifikovanih zemalja čiji spisak, zajedno sa linkovima do obrasca za prijavu, povezane dokumente i dalju pomoć možete pronaći ovdje.  

Ključni datumi:

Prijave otvorene: 31. januar 2024.

Prijave se zatvaraju: 30. april 2024, 23.59 (GMT)



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.