Drugi krug otvorenih poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru projekta „Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan“ (CC4WBs)




Drugi krug otvorenih poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru projekta „Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan“ <span class="CyrLatIgnore">(CC4WBs)</span>

UNESCO, The British Council  i Italijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS)  udružili su snage za rad na projektu „Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan(CC4WBs) koji finansira Evropska Unija. Projekat ima za cilj da njeguje interkulturni dijalog i da pojača društveni i ekonomski uticaj kulturnog i kreativnog sektora na Zapadnom Balkanu.

Projekat je pokrenut u aprilu 2022. godine i traje 48 meseci. U ovom periodu projekat će uključivati niz aktivnosti kao što su tehnički savjeti o analizi podataka i upravljanju za sektor kulture, izgradnja kapaciteta za inkluzivno kreiranje politike i regionalne razmjene, uspostavljanje javno-privatnih partnerstava za promovisanje kulturne i kreativne valorizacije javnih prostora, programa kulturnog liderstva, povezivanje nezavisnih medijskih portala za kreiranje i dijeljenje sadržaja o kulturi u regionu, mentorstvo i vršnjačko učenje kako bi se premostile praznine u vještinama i znanju, aktivnosti za promociju saradnje/koprodukcije podstičući regionalni pristup inkluziji i interkulturalnosti dijalog, mehanizmi za stimulisanje privatnog finansiranja, pristup tržištu i internacionalizacija, mali projekti kulturnog nasleđa za podsticanje lokalnog učešća i angažovanja zajednice za održivi razvoj, i razmjena dobrih praksi u regionu i sa državama članicama EU o uključivanju zajednice u upravljanje kulturnim nasljeđem.

Ovo je drugi krug Otvorenog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru četiri tematska prozora ovog regionalnog zajedničkog projekta (CC4WBs) za:

- Organizacije i institucije: www.bit.ly/3ITpCdJ 

Rok za dostavljanje projektnih predloga je 27. maj 2024. u 17:00 (CET).

Ukupan iznos dostupan u okviru ovog otvorenog poziva: 1.650.000,00 EUR.

- Mali grantovi za pojedince za učešće u programima mobilnosti Zapadnog Balkana i Evrope: www.bit.ly/4axMUBY

Ukupan iznos dostupan u okviru ovog otvorenog poziva je 250.000,00 EUR, a možete se prijaviti za grant do 5.000,00 EUR.

Poziv je otvoren do 31. decembra 2025. godine.

CC4WBs organizovaće info sesije (otvorena vrata) od 8. do 23. aprila 2024. širom Zapadnog Balkana.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.