Konkurs Social Impact Award (SIA) – Crna Gora




Konkurs <span class="CyrLatIgnore">Social Impact Award (SIA)</span> – Crna Gora

Učestvujte u najvećem evropskom programu podrške socijalnom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA).

Social Impact Award (SIA) predstavlja najveći evropski program podrške socijalnom preduzetništvu mladih, koji je 2009. godine pokrenuo Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču.

Kroz jednogodišnji program mladima se pruža prilika da se dodatno informišu o značaju socijalnog preduzetništva, kao i mogućnostima koje ono nudi, da dobiju neophodna uputstva i smjernice kako bi unaprijedili svoju ideju i povećali šanse da opstanu na tržištu nakon implementacije. U toku ovog društveno odgovornog projekta, podršku će pružati partneri SIA, kako u Crnoj Gori, tako i u Evropi.

Tri pobjednička tima dobiće i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, mentorsku podršku, kao i mogućnost da stečena znanja i vještine predstave na međunarodnom Samitu SIA, koji se ove godine održava u Beogradu.

Zainteresovani mogu prijaviti svoju ideju do 31. maja, popunjavanjem jednostavne prijave na sajtu SIA.

Besplatne edukativne radionice za mlade nastavljaju se održavati u više od 20 crnogorskih gradova, u okviru najvećeg evropskog programa podrške socijalnom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA). Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa konceptom socijalnog preduzetništva i dobiju uputstva kako da kreiraju ideju i da se prijave na konkurs SIA.

Naredne tri radionice namijenjene su svim mladim ljudima u centralnom regionu, uzrasta od 15 do 30 godina, i biće održane u Podgorici u periodu od 25. aprila do 3. maja na tri crnogorska univerziteta – Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Donja Gorica i Univerzitetu Mediteran. Da biste bili dio ovih događaja molimo vas da popunite kratku onlajn prijavu i dobijete sve potrebne informacije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.