Vebinar o jačanju uticaja istraživanja: angažman u kreiranju politika za istraživače u ranoj fazi karijernog razvoja




Vebinar o jačanju uticaja istraživanja: angažman u kreiranju politika za istraživače u ranoj fazi karijernog razvoja

Efikasno kreiranje državnih politika sve više se oslanja na naučne dokaze i savjete. Angažman u kreiranju politika je način na koji istraživači i drugi akteri stupaju u dijalog sa kreatorima politika, sa ciljem da poboljšaju javne politike i proces donošenja odluka.

Šta je potrebno vezano za učešće u razvoju politika i pružanje savjetodavnih usluga, kako administrativnih tako i naučnih, i kako se istraživači u ranoj fazi karijernog razvoja mogu uključiti u dati proces? Pridružite se vebinaru, gde će se razgovarati o trenutnim mogućnostima i izazovima za angažovanje istraživača u ranoj fazi karijernog razvoja.  

Sesija je namijenjena istraživačima koji se identifikuju kao istraživači u ranoj fazi karijernog razvoja, zainteresovani su da sagledaju kako njihova istraživanja mogu da proizvedu uticaj izvan svojih istraživačkih oblasti, i kako da stupe u kontakt sa kreatorima politika. 

Vebinar zajednički organizuju: the Academia Europaea Cardiff Knowledge Hub i the Early Career Researchers Network, the Learned Society of Wales. Vebinarom će predsedavati profesor Ole Petersen, a možete se registrovati ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.