Pozivi za InfraBooster program obuke




Pozivi za <span class="CyrLatIgnore">InfraBooster</span> program obuke

InfraBooster je inicijativa koju finansira Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) kroz program Horizont Evropa, a implementira Univerzitet u Varšavi, Poljska. 

InfraBooster je program obuke, namijenjen naučnim organizacijama sa Zapadnog Balkana i susjednih zemalja koje posjeduju istraživačku infrastrukturu. Nudi izgradnju kapaciteta i podršku u dizajniranju usluga zasnovanih na infrastrukturi koje bi se mogle ponuditi kompanijama. Namjera je da pomogne učesnicima da iskoriste svoja postojeća sredstva: komercijalno relevantne istraživačke infrastrukture, vještine i znanja istraživačkih timova. InfraBooster program je dizajniran da institucije približi industriji kroz osnaživanje saradnje, povećanje međunarodne izloženosti i njihove inovativnosti, i da doprinose uspostavljanju novih izvora prihoda.

Poziv za jul InfraBooster fondacije je otvoren.

Onlajn obuka će se održati 6. jula 2023. od 9.00 do 17.00 (CEST). Rok za prijavu je 28. jun 2023. do 14.00 (CEST). Svi zainteresovani za učešće mogu podnijeti prijavu putem portala za prijavu: https://appli.eitfood.eu/en_GB/courses/course/149-infrabooster, na kome možete pronaći i dodatne informacije.

Poziv za podnošenje prijava za InfraBooster na nivou Fondacije za mart je otvoren, a rok za prijavu je 18. mart 2024. Više detalja o programu InfraBooster možete pronaći ovdje.

Rokovi za mart su:

- 21.03.2024, 14-15 (CET) Online uvodna sesija

- samostalno učenje u virtuelnom okruženju za učenje

- 04.04.2024, 14-17 (CET) Online sesija i timski rad

- samostalno učenje u virtuelnom okruženju za učenje

InfraBooster je modularni program obuke za predstavnike naučnih organizacija koje posjeduju istraživačku infrastrukturu. Program promoviše efikasno korišćenje javno finansiranih istraživačkih infrastruktura u vlasništvu univerziteta ili istraživačkih instituta, a koje su takođe relevantne za istraživačko-razvojne napore kompanija i startap kompanija iz privatnog sektora.

InfraBooster fondacija je otvorena za učesnike iz različitih naučnih i obrazovnih sredina (zdravstvo, proizvodnja, klima, hrana itd.) sa relativno inkluzivnim pristupom regrutovanju i selekciji, a učesnici ne moraju da pokažu specijalistička tehnološka ili marketinška znanja.

 Zašto treba da se pridružite InfraBooster fondaciji?

- Komercijalno orijentisano istraživanje: InfraBooster pomaže naučnicima da koriste istraživačku infrastrukturu za industrijsko istraživanje i razvoj. Kroz module obuke i stručno vođenje, naučićete kako da identifikujete tržišne prilike, razumijete prednosti vaše istraživačke infrastrukture i počnete da nudite istraživačke usluge potencijalnim industrijskim klijentima. Doprinijećete rešavanju stvarnih problema i poboljšati dobrobit društva.

- Saradnja i internacionalizacija: InfraBooster podstiče partnerstva između naučnih institucija i industrije, povezujući naučnike sa globalnom mrežom inovatora. Dobićete vrijedan uvid u potrebe i izazove relevantnih industrija kako biste bolje ispunili njihove specifične zahteve. Radeći zajedno sa učesnicima iz drugih zemalja, imaćete koristi od mogućnosti razmjene znanja i novih naučnih partnerstava.

- Lični i profesionalni razvoj: kroz InfraBooster možete da steknete vještine i znanja koji su vam potrebni za uspjeh u komercijalnom svetu. Razvićete svoj preduzetnički način razmišljanja i komunikacijske vještine, što će dovesti do ličnog i profesionalnog rasta. Na kraju, ali ne i najmanje važno, saradnja sa industrijom će takođe ponuditi mogućnosti da zaradite novac od istraživačkih usluga.

InfraBooster je takođe atraktivan za menadžerske, tehničke i administrativne zaposlene na univerzitetima i istraživačkim institutima (npr. istraživače, menadžere projekata, stručnjake za transfer tehnologije, razvoj poslovanja ili marketing):

- Pojednostavljeni procesi komercijalizacije: InfraBooster pruža strukturisan i vođen pristup zarađivanju novca od komercijalne upotrebe istraživačkih infrastruktura. Univerzitetu ili istraživačkom institutu, ovo može uštedjeti dragoceno vrijeme i resurse i povećati vjerovatnoću komercijalnog uspjeha. Bolje komercijalno korišćenje istraživačkih infrastruktura možete ubrzati prenos znanja iz laboratorije na tržište, podstičući inovacije i društvene koristi.

- Povećana institucionalna reputacija: Učešće u InfraBooster-u signalizira istraživačkoj zajednici, industriji i društvu da je institucija posvećena inovacijama i industrijskoj saradnji. Ovo može poboljšati reputaciju i vidljivost vaše institucije, promovisati preduzetničku kulturu, privući vrhunske talente, steći spoljno finansiranje i pronaći industrijske ili međunarodne partnere za buduće istraživačke projekte. Komercijalizacijom usluga istraživačke infrastrukture, može se bolje odgovoriti na društvene izazove u skladu sa misijom i strateškim pravcima vaše institucije.

- Povećani tokovi prihoda: InfraBooster pomaže univerzitetima i istraživačkim institutima da ostvaruju prihode od komercijalno orijentisanih usluga, koristeći istraživačku infrastrukturu. Ovo može da obezbijedi veću finansijsku stabilnost i motivaciju za sprovođenje ambicioznih istraživačkih inicijativa, a takođe ima trajan uticaj na društvo, rešava stvarne probleme i bude izvor ponosa za instituciju, njene zaposlene i diplomce.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.