Info dan o novim pozivima za napredne digitalne vještine




Info dan o novim pozivima za napredne digitalne vještine

Platforma za digitalne vještine i radna mjesta  (Digital Skills and Jobs Platform) domaćin je novog onlajn događaja - Info dana koji će se održati 12. marta 2024. u 10.30 po srednjeevropskom vremenu.

Na info danu će biti predstavljeni sledeći pozivi: 

- Platforma za digitalne vještine i radna mjesta: poziv ima za cilj da odgovori na nedostatak digitalnih vještina u Evropi uspostavljanjem novih nacionalnih koalicija i veb stranica u državama članicama koje ih još nemaju, kao i da doprinese daljem razvoju postojećih nacionalnih koalicija i veb stranica.

Ove platforme će olakšati razmjenu digitalnih vještina i informacija u vezi sa poslovima između nacionalnih i EU nivoa, pomoći pojedincima da pristupe mogućnostima obuka i preduzećima da identifikuju potrebe za vještinama. Inicijativa je u skladu sa ciljevima Programa politike digitalne decenije 2030 i podržava digitalizaciju ključnih privrednih sektora kako bi se doprinijelo široj digitalnoj transformaciji Evrope.

- Djevojke i žene u digitalnom svijetu: poziv je usmjeren na nedovoljnu zastupljenost žena u IKT profesijama. S obzirom na to da Evropa nije dostigla cilj politike Digitalne decenije da 80% Evropljana posjeduje osnovne digitalne vještine, ova akcija ima za cilj da unaprijedi učešće djevojaka i žena u IKT. Takođe doprinosi još jednom cilju Programa politike digitalne decenije: imati 20 miliona stručnjaka za IKT u Uniji do 2030. Prepoznajući ključnu ulogu djevojaka i žena u digitalnoj budućnosti Evrope, ova akcija naglašava važnost povećanja učešća žena u IKT sektoru.

Pozivi za Platformu za digitalne vještine i poslove i Djevojke i žene u digitalnom svijetu biće objavljeni na zvaničnom portalu Evropske komisije za finansiranje i tendere, a krajnji rok za podnošenje prijava je 29. maj 2024. u 17:00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ako želite da otkrijete nove pozive za napredne digitalne vještine, saznate više o prijavljivanju i procedurama evaluacije i postavite svoja pitanja direktno Evropskoj komisiji, pridružite se događaju i registrujte se ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.