Održana radionica na temu "Start-up ideja: Od koncepta do realizacije"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U utorak, 23. aprila, u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore, održana je inspirativna radionica pod nazivom "Start-up ideja: Od koncepta do realizacije". Radionica je organizovana kao zajednička inicijativa Frankofone kancelarije za zapošljavanje (CEF Montenegro), ERASMUS+ projekta AL4LIFE, EIT HEI projekta „ABCD“ i EURAXESS Montenegro.

Glavni moderator događaja bio je Željko Lučić, alumnista Univerziteta Crne Gore, koji je menadžer inkubatora u Tehnopolisu, preduzetnik i rukovodilac Boost Me Up programa pred-akceleracije. Sa bogatim iskustvom u oblasti razvoja startup-ova, Lučić je studentima pružio uvid u preduzetnički ekosistem Crne Gore, proces kreiranja sopstvenog biznisa, dostupne mjere podrške i izvore finansiranja, ističući poseban značaj upotrebe AI alata u savremenom poslovanju.

Poziv na radionicu bio je otvoren za sve zainteresovane studente, koji su imali priliku da se upoznaju sa praktičnim vještinama, unaprijede svoju mrežu kontakata i dublje razumiju savremeno preduzetničko tržište u Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.