Nagrađeni studenti Arhitektonskog fakulteta - učesnici konkursa SPUCG za projekat uređenja prostora u zgradi tehničkih fakulteta




Dekanka Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlana K. Perović i predsjednik Studentskog parlamenta Saša Roćen uručili su dvije ravnopravne nagrade najbolje ocijenjenim učesnicima Studentskog konkursa za projekat enterijera multifunkcionalnog »co-working« prostora u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore.



Dobitnici su Sara Tomić i Elena Simović za rad predat pod šifrom »A6688F«, kao i rad pod šifrom »22ZFBC«, čiji su autori: Irena RadulovićLuka Petričić i Benjamin Heldić.

Riječ je o konkursu koji je Studentski parlament Univerziteta Crne Gore i NVO Studentski kulturni centar organizovao u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom UCG.  Na konkursu su učestvovali studenti četvrte i pete godine studija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Cilj konkursa je bio da se inovativnim i kreativnim pristupom stvore preduslovi za realizaciju novog i modernog multifunkcionalnog radnog prostora. U planu je da se projekat realizuje u narednim mjesecima.

Nagrade su raspoređene u skladu sa predviđenim ukupnim fondom za nagrade. 

Dodjeli nagrada prisustvovali su i Ivica Todorović – menadžer Karijernog centra UCG i Aleksandar Šipčić - student povjerenik SPUCG, te članovi konkursnog žirija: prof. dr Veljko Radulović, MSc Sanja Paunović Žarić i MSc Marija Ćaćić, kao i Vladimir Fatić - student povjerenik na Arhitektonskom fakultetu.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo konkursom na kom je Univerzitet, koristeći sopstvene resurse i motivisanost studenata za valorizaciju studentskog prostora, dobio rezultate u vidu projektnih radova čija se realizacija očekuje u narednim mjesecima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.