Međunarodni dan studenata i promocija prvog broja časopisa „Glasnik studenata UCG"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Međunarodni dan studenata jedan je od dva najznačajnija datuma u kalendarskoj godini kada je u pitanju studentska populacija. To je proslava različitosti, multikulturalizma i saradnje sa studentima širom zemaljske kugle. Iako je prvobitno bio dan sjećanja na više od 1200 studenta Praškog univerziteta čiji su životi okončani u Drugom svjetskom ratu, sada je postao prilika za univerzitete širom svijeta da se pohvale uspjesima, dostignućima i dobrim djelima koji njihovi studenti čine za lokalnu zajednicu i boljitak države. 

Na svečanoj ceremoniji predstavljen je i prvi broj časopisa „Glasnik studenata Univerziteta Crne Gore” čiji je osnivač i idejni kreator Studentski parlament. UCG. Glasnik studenata je časopis koji objedinjuje radove iz različitih oblasti nauke i umjetnosti, pa je samim tim slika i prilika raznovrsnih metodoških aparatura. Svaki pojedinačni rad, njih 15 ukupno, našao se u Časopisu u sadržinski identičnom obliku u kakvom je poslat od strane fakulteta, uz nužnu lektorsku i tehničku pripremu. S obzirom na to da je namjera Uredništva Časopisa bila da, pored ostalih, uključi i kriterijum vremenskog perioda u kome su radovi odbranjeni (a to je kalendarska 2022. godina, u kojoj su prve odbrane počele mahom u septembru), nekoliko fakulteta nije uspjelo poslati rad koji je odbranjen u tom periodu. Radovi s tih fakulteta već spremno čekaju drugi broj Glasnika.

Na mnogo načina, ovaj časopis pruža jednu prilično jasnu sliku o tome kakvi su naši master radovi – šta je aktuelno, koje su teme nove, kakvi su metodološki pravci i putevi. 

Ovo je prilika i da cjelokupna akademska zajednica postane čitalačko-kritička masa, kroz čiju će optiku novi brojevi časopisa biti bolji, inovativniji, savremeniji. 

Link sa fotografijama:https://we.tl/t-CC52wYz2HM 
Link sa video zapisom: https://we.tl/t-KYjbi19UfP 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.