Raspisani izbori za članove Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta UCG




Raspisani izbori za članove Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta UCG

Podgorica 13. februar 2024. godine
Broj: 01 – 60

PREDMET: Izbor članova studentskog vijeća Medicinskog fakulteta (studijski programi: Medicina, Farmacija, Stomatologija, doktorske studije)

Na osnovu čl. 50 stav 1, 2 i 4 Statuta studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), i člana 36 Poslovnika o radu studentskih vijeća, Univerzitetska izborna komisija (UIK) donosi sledeću

O D L U K U

I Raspisuju se izbori za članove studentskog vijeća Medicinskog fakulteta (studijski programi: Medicina, Farmacija, Stomatologija, doktorske studije) zbog isteka mandata poslednje validno konstituisane Skupštine studentskog vijeća na Medicinskom fakultetu.
II Na izborima iz stava 1 ove odluke biraju se predstavnici studenata:
• Studijski program Medicina – 6 predstavnika;
• Studijski program Stomatologija – 6 predstavnika;
• Studijski program Farmacija – 5 predstavnika;
• Doktorske studije – 1 predstavnik.
III Obrazac za kandidaturu, sa ostalom neophodnom dokumentacijom, se preuzima i dostavlja Univerzitetskoj izbornoj komisiji (UIK) u kancelariji SPUCG (zgrada Rektorata UCG), u periodu od 10.00 do 15.00h.
IV Kandidature se predaju u roku od 3 (tri) dana od objavljivanja odluke o raspisivanju izbora. Rok za podnošenje kandidatura je do 16.02.2024. godine. Kandidature se podnose UIK-u, u kancelariji i periodu koji je predviđen stavom III ove odluke.
V UIK utvrđuje konačnu listu kandidata i objavljuje je na oglasnoj tabli Medicinskog fakulteta.
VI Kandidati imaju pet dana za javno predstavljanje programa.
VII UIK će datum održavanja izbora objaviti naknadno.
VIII Izbori za predstavnike Medicinskog fakulteta – Visoka medicinska škola (Berane) i SP Primijenjena fizioterapija (Igalo) održaće se kada se za to steknu uslovi.
IX Konačne rezultate izbora utvrđuje UIK i na oglasnoj tabli Medicinskog fakulteta objavljuje imena izabranih predstavnika studenata u studentskom vijeću.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.