Obavještenje: Izbori za članove Skupštine SPUCG - presjek stanja




Obavještenje: Izbori za članove Skupštine SPUCG - presjek stanja

Izbori za studente povjerenike i članove Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore od ove godine sprovode se u tri izborna ciklusa. Takođe, sada je propisano da Fakultetske izborne komisije (FIK) sprovode izbore uz obavezno prisustvo i učešće jednog člana Univerzitetske izborne komisije (UIK).

Ove novine su u vezi sa ostvarivanjem veće kontrole Univerzitetske izborne komisije (UIK) nad cjelokupinim izbornim procesom, a u cilju obezbjeđivanja transparentnog, legalnog i legitimnog postupka izbora studenata povjerenika i članova Skupštine Studentskog parlamenta UCG za mandatni period 2024-2026. godine.

Univerzitetska izborna komisija (UIK) je od datuma raspisivanja izbora u sva tri izborna ciklusa pojedinačno, do sada, preduzela sve izborne radnje propisane Statutom SPUCG i Pravilnikom o organizaciji izbora za članove SPUCG, predsjednika i članove studentskih vijeća na univerzitetskim jedinicama, što je uključivalo: prikupljanje, a zatim prihvatanje/odbijanje kandidatura, prihvatanje, te utvrđivanje datuma održavanja i konačnih rezultata izbora.

Do sada su, u skladu sa Odlukama Univerzitetske izborne komisije (UIK) izbori održani na devet univerzitetskih jedinica i to na: Biotehničkom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Fakultetu dramskih umjetnosti, Filološkom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Fakultetu političkih nauka, Metaluško-tehnološkom fakultetu i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

U narednom periodu, u skladu sa Odlukama Univerzitetske izborne komisije (UIK) biće održani izbori na sljedećim univerzitetskim jedinicima i to u sljedećim terminima:

  • Muzička akademija Univerziteta Crne Gore - srijeda 17. april 2024. godine (hol MAK);
  • Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore - srijeda 17. april 2024. godine (hol EF ispred amfiteatra Montenegro);
  • Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore - četvrtak, 18. april 2024. godine na sljedećim biračkim mjestima:
    • Biračko mjesto br. 1: hol Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore;
    • Biračko mjesto br. 2: hol Visoke medicinske škole - Berane;
    • Biračko mjesto br. 3: hol jedinice Igalo - Primijenjena fizioterapija.
  • Fakultet likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore - četvrtak, 18. april 2024. godine (hol B0 na prizemlju FLU);
  • Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore - petak, 18. april 2024. godine (hol ispred Računarske sale br. 109 na PMF).

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.