Prezentacija evropskog univerziteta Ulysseus na fakultetskim jedinicama Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tim Rektorata Univerziteta Crne Gore koji predstavlja evropski univerzitet Ulysseus je tokom proteklog mjeseca na svim organizacionim jedinicama predstavio prilike za usavršavanje, učenje i razmjene koje ova mreža pruža.

Saradnja sa Kancelarijom za međunarodnu saradnju i mobilnost je dodatno obogatila prezentacije, omogućavajući učesnicima da se, u toku posjeta jedinicama u Nikšiću, Kotoru i na Cetinju, na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, kao i u okviru Erasmus+ konsultacija gdje su bili pozvani svi studenti Univerziteta Crne Gore, upoznaju sa Erasmus+ programom, načinima prijave za ramjenu i aktuelnim konkursima.

Kroz prezentacije su predstavljene sve vrste mobilnosti koje Ulysseus mreža nudi, od tradicionalnih semestralnih razmjena, virtuelnih i kombinovanih mobilnosti, do različitih ljetnjih i zimskih škola. Prikazane su i onlajn aktivnosti i prilike za usavršavanje, kao što su: besplatni onlajn kursevi za jezike, obuke, vebinari, konferencije, i dr. Takođe, prisutni su mogli da čuju šta je sve u sklopu mobilnosti planirano za narednu akademsku godinu i da dobiju informacije o tome na koji način mogu doći do više informacija i pratiti novosti Ulysseus mreže. 

Dodatno, predstavljen je i Centar za inovacije (Inovacioni hab) koji je otvoren na Univerzitetu Crne Gore u sklopu inicijative Ulysseus-a na temu sajber bezbjednosti.

Prezentacije koje su organizovane u proteklom mjesecu su samo početak i najava svih aktivnosti koje se planiraju u sklopu Ulysseus mreže evropskih univerziteta

U prilogu se nalazi prezentacija koju možete iskoristiti kako bi se informisali o programima Alijanse ili podsjetili bitnih informacija.

Univerzitet Crne Gore je prethodne godine postao punopravni član Ulysseus mreže evropskih univerziteta čiji je cilj povezivanje najprestižnijih institucija visokog obrazovanja u Evropi kako bi se udruženo prevazišli najveći izazovi današnjice. Program ovog projekta nudi širok spektar mogućnosti za usavršavanje i razmjenu studentima, profesorima, istraživačima i neakademskom osoblju. Univerziteti koji su dio ove Alijanse, pored Univerziteta Crne Gore, su: Univerzitet u Sevilji, Univerzitet u Đenovi, Univerzitet Azurna obala, Univerzitet primjenjenih nauka Haga-Helia, Tehnički univerzitet Košice, Univerzitet u Minsteru i Preduzetnička škola MCI.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.