Poziv akademskom osoblju: Prijava za razvoj zajedničkih Ulysseus kurseva




Poziv akademskom osoblju: Prijava za razvoj zajedničkih Ulysseus kurseva

Po osnovu članstva u Ulysseus alijansi, Univerzitet Crne Gore poziva akademsko osoblje da se prijavi i učestvuje u pozivu za kreiranje novih onlajn mogućnosti za učenje i usavršavanje ili unapređenje postojećih kurseva u saradnji sa profesorima sa partnerskih univerziteta.

Ulysseus mali grant za profesore će pružiti podršku u ostvarivanju inovativnih, kreativnih i kolaborativnih ideja u osmišljavanju i unapređivanju predavanja i učenja u okviru Ulysseus mreže evropskih univerziteta, finansiranjem putnih troškova za realizaciju saradnje i pripreme zajedničkog kursa/predmeta.

Malim grantom će se finansirati podrška u izradi dvije vrste kurseva:

  1. COIL (Collaborative Online International Learning) - Međunarodno kolaborativno onlajn učenje (poziv otvoren svima),
  2. Joint Virtual Courses - Zajednički virtuelni Ulysseus kursevi (poziv otvoren za osoblje uključeno u izradu već definisanih kurseva u sklopu Ulysseus projekta).

COIL predstavlja Međunarodno kolaborativno onlajn učenje - inovativna metoda nastave koja povezuje dva postojeća kursa sa različitih visokoškolskih institucija Ulysseus-a na virtuelan način. Kurs podrazumijeva saradnju dva ili više profesora sa partnerskih univerziteta unutar Ulysseus alijanse i zajednički rad na programu i planu nastave.

Kako se prijaviti: 

Popunite registracionu formu: Prijava za male grantove za razvoj zajedničkih Ulysseus kurseva

Za prijavu je potrebno da profesori koji žele da unaprijede svoj kurs/predmet pronađu partnera za saradnju na nekom od partnerskih univerziteta koji predaje isti/sličan predmet, i sa kojim će uz zajednički rad kreirati unaprijeđeni onlajn kurs koji će ponuditi studentima Ulysseus alijanse kroz zajedničku, onlajn učionicu.

Za pomoć u procesu selekcije i pronalaženja profesora sa partnerskog univerziteta obratite se putem mejla: ulysseusmobility@ucg.ac.me.

Više informacija i pojašnjenja o tome šta podrazumijevaju pomenute edukativne ponude možete pronaći u prilogu

Rok za podnošenje prijave je: 15. maj (23:59 CET).

Takođe, ovim putem vas pozivamo da se prijavite i za COIL onlajn info sesiju koju organizuju Ulysseus partneri u cilju informisanja svih zainteresovanih o načinu funkcionisanja ovog programa. 

Ključne informacije o info sesiji:
Link za registraciju možete pronaći ovdje.
Datum: 23.04.2024.
Vrijeme: 12:00 - 13:00 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.