Održan uvodni kurs iz oblasti sajber bezbjednosti za studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Obuka za studente pod radnim nazivom "Započnite karijeru u sajber bezbjednosti", realizovana je u saradnji Univerziteta Crne Gore i Un1quely akademije,  od 5. do 7. juna, pod mentorstvom Branka Džakule.

Na obuci su učestvovali studenti Elektrotehničnog i Prirodno-matematičkog fakulteta, različitih nivoa studija. Obuka je obuhvatala teme kao što su uvod u informacionu bezbjednost, etičke prakse, Security Management, defanzivnu bezbjednost, analizu i reakcije na bezbjednosne incidente, uvod u ofanzivnu bezbjednost i etičko hakovanje, te osnove testiranja veb aplikacija, sve uz brojne praktične primjere.

Svrha obuke je promocija karijernih puteva u sajber bezbjednosti među studentima Univerziteta kao i jačanje njihovih kompetencija. Kako je, po ocjenama mentora i studenata, obuka prošla izuzetno uspješno, sigurni smo da je ovo bio samo jedan u nizu uspješno realizovanih projekata koji su usmjereni ka izgradnji znanja i vještina u sajber bezbjednosti u kojem naš univerzitet ostvaruje saradnju sa privrednim sektorom.

Gospodin Branko Džakula je alumnista Univerziteta Crne Gore, a obuka  je bila donacija kompanije Un1quely i realizovana  bestplatno za sve učesnike.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.