Balkanski institut za nauku i inovacije (BISI) postao dio mreže “Global Matrix 5.0 on Physical Activity for Children and Adolescents“




Balkanski institut za nauku i inovacije (BISI) postao dio mreže <span class="CyrLatIgnore">“Global Matrix 5.0 on Physical Activity for Children and Adolescents“</span>

Nedavno je Balkanski institut za nauku i inovacije (BISI) pristupio konzorcijumu projekta “Global Matrix 5.0 on Physical Activity for Children and Adolescents“ koji ima za cilj da omogući učesnicima priliku da identifikuju trenutni nivo fizičke aktivnosti u svojim zemljama,  u skladu sa ranije utvrđenom metodologijom, te da istakne uspjehe fizičke aktivnosti, otkrije potencijalne nedostatke u sistemu praćenja, kao i da doprinese zajedničkim publikacijama koje bi trebalo da izvrše pritisak na javno mnjenje kako bi se, na taj način poboljšale javne politike i sistem praćenja fizičke aktivnosti djece i adolescenata.

Predstavnici iz Crne Gore, koji će aktivno i učestvovati u ovom projektu, su direktor Balkanskog instituta za nauku i inovacije (BISI), prof. dr Srđan Redžepagić i projektni lider iz prethodnog ciklusa („Global Matrix 4.0 on Physical Activity for Children and Adolescents“) i docent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, doc. dr Bojan Mašanović. Naime, planirano je da se dobijeni rezultati objave u javnosti do oktobra 2026. godine.   

Više informacija se mogu pronaći na zvaničnom sajtu koordinatora projekta Active Healthy Kids Global Alliance na sljedećoj stranici:

https://www.activehealthykids.org/5-0/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.