U susret Svjetskom danu fizičke aktivnosti – 6. aprila!




U susret Svjetskom danu fizičke aktivnosti – 6. aprila!

Fizička aktivnost jedan je od najvažnijih aspekata zdravih životnih stilova u svakoj životnoj dobi, koja dovodi do unaprjeđenja fizičkog i mentalnog zdravlja. Redovna, svakodnevna, fizička aktivnost povezana je sa brojnim zdravstvenim koristima i smanjuje rizik od nastanka vodećih hroničnih nezaraznih bolesti kao što su bolesti srca, moždani udar, šećerna bolest i pojedinih vrsta karcinoma.

Takođe, poboljšava kardiorespiratornu formu, snagu kostiju i mišića, razvija koordinaciju i kontrolu kretanja, pomaže u postizanju i održavanju optimalne tjelesne težine, poboljšava mentalno zdravlje i doprinosi jačanju imuniteta što unaprjeđuje kvalitet života u cjelini. Benefiti redovne fizičke aktivnosti pozitivno se odražavaju i na društvo, životnu sredinu i ekonomiju.

Svjetski dan fizičke aktivnosti, ove godine, obilježava se pod sloganom „Kreći se i živi srećno“ a Balkanski institut za nauku i inovacije sa zadovoljstvom najavljuje obilježavanje ovog veoma važnog dana i poziva sve zainteresovane strane da 6. aprila oko 10 časova zaspu svoje društvene mreže sa porukama vezanim za podsticanje fizičke aktivnosti. Biti fizički aktivan je preduslov da budemo zdravi a ohrabrujući je što ova vrsta zdravog stila života zavisi isključivo od naše volje, motivacije i samodiscipline.

Pridružite nam se u ideji da pošaljemo što snažniju poruku navedenog dana!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.