Najava panel diskusije o sportu u e-sportu na Evropskom gejming samitu




Najava panel diskusije o sportu u e-sportu na Evropskom gejming samitu

U okviru Evropskog gejming samita koji se održava od 10. do 12. maja 2024. godine u Baru, u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore, Turističke organizacije Bar i Opštine Bar, biće održana panel diskusija na temu „Sport u e-sportu“ koja je na programu 10. maja 2024. godine u 13,50 časova.

Na panel diskusiji će, pored Filipa Patkovića iz Crnogorskog olimpijskog komiteta, zatim Danila Vukotića iz Fudbalskog saveza Crne Gore, Branislava Nenezića, predsjednika gradskog parlamenta u Baru i Kerith Brown-a, predsjednika Međunarodne federacije za mješovite borilačke sportove, govoriti i prof. dr Stevo Popović, ko-direktor Balkanskog instituta za nauku i inovacije.

Na Evropskom gejming samitu nastupiće preko 50 relevantnih govornika iz preko 20 država svijeta, u okviru 14 planiranih panela, a diskutovaće na teme esporta, gejminga, ICT-a, robotike i vještačke inteligencije. Na programu je "e-football Adria Cup" u okviru kojeg će učestvovati predstavnici iz 15 država svijeta.

Ulaz na navedeni događaj je besplatan, ali je neophodno unaprijed rezervisati kartu popunjavanjem formulara na sljedećoj internet adresi https://fiveg.gg/event/egs/tickets.

Kompletam program samita se nalazi u prilogu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.