Održano takmičenje: Lov na hakerski kod




Održano takmičenje: Lov na hakerski kod

U okviru projekta “E-usluge i digitalna infrastruktura kao odgovor na Covid-19”, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, održano je takmičenje “Lov na hakerski kod”. Na takmičenju su učestvovali srednjoškolci i srednjoškolke iz Crne Gore, a takmičenje je održano u Podgorici.

Takmičenje je realizovano od strane Vladinog CIRT-a (www.cirt.gov.me), a uz podršku kompanija Un1quely i Amplitudo akademije, koje su nagradile takmičare edukacijom iz oblasti sajber bezbjednosti.

U okviru događaja realizovana je i prezentacija novouspostavljenog Ulysseus Inovacionog haba za sajber bezbjednost na Univerzitetu Crne Gore. Prof. dr Igor Đurović, naučni menadžer Inovacionog haba, predstavio je projekat Ulysseus kao i njegov značaj u pogledu globalne prepoznatljivosti i jačanja kapaciteta Univerziteta Crne Gore. 

Uz to, istakao je važnost razvijanja edukativnih programa za mlade u oblasti sajber bezbijednosti, na kojima će svakako u budućnosti raditi Ulysseus Inovacioni hab. Hab je već uspješno započeo svoj radni život, prijavljivanjem na NATO i ERASMUS+ pozive za projekte, kao i sastancima sa brojnim predstavnicima iz državnih, privatnih i nevladinih organizacija koje se bave sajber bezbjednošću.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.