Sastanak rektora Božovića sa šefom diplomatske misije Republike Azerbejdžan




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović sastao se sa šefom diplomatske misije Republike Azerbejdžan Azadom Nagijevim sa kojim je razgovarao o mogućem uspostavljanju saradnje sa visokoškolskim i naučnim institucijama te zemlje na polju obrazovanja i naučnoistraživačkog rada.

Predstavljajući visokoškolske ustanove u Azerbejdžanu g. Nagijev je istakao da je obrazovni sistem te zemlje jako razvijen posebno u sferi visokog obrazovanja te s tim u vezi naglasio da postoji mogućnost tješnje saradnje sa Univerzitetom Crne Gore posebno imajući u vidu da je potpisan sporazum o saradnji u oblasti nauke i obrazovanja između dvije zemlje.

Rektor Božović je izrazio zahvalnost na posjeti i naglasio da je za UCG jako interesantan portfolio pojedinih azerbejdžanskih univerziteta i instituta posebno zbog razvijene naftne industrije i generalno energetskog kompleksa te zemlje.

-Bazične discipline te industrije kao što je hemija je jako razvijena u Azerbejdžanu, a kako Univerzitet Crne Gore nema taj izborni studijski program, ali postoji namjera da se uspostavi jer su to potrebe ne samo obrazovnog sistema već i potrebe privrede, vaša pomoć bi nam bila jako korisna, kazao je Božović.

Učesnici današnjeg sastanka usaglasili su da postoje brojne mogućnosti za  međuuniverzitetsku saradnju i otvaranje prostora za zajedničke aktivnosti, te dogovorili moguće potpisivanje sporazuma čime bi se ta saradnja detaljnije precizirala i unaprijedila.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.