Rektori razgovarali o mogućoj saradnji i zajedničkim projektima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić razgovarala je sa rektorom Univerziteta u Prištini prof. dr Marjan Demom o mogućnostima saradnje dvaju univerziteta.

Na sastanku su bili i prorektori Predrag Stanišić i Živko Andrijašević, kao i bivši rektor prištinskog univerziteta i profesor sociologije Anton Berišaj, prorektor za nauku Faton Beriša i dekan Fakulteta prirodno-matematičkih nauka Tahir Arbneshi.

Razgovarano je o mogućnosti potpisivanja memoranduma o saradnji, kao i razmjeni studenata i akademskog osoblja. Obostrano je ocijenjeno da postoji otvorenost i značajne mogućnosti za saradnju, kao i za zajedničko učešće u međunarodnim projektima i onima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije.

Predstavnici prištinskog Univerziteta bili su posebno zainteresovani za saradnju u oblasti master i doktorskih studija, kao i za učešće naših studenata na ljetnjem univerzitetu u Prištini, koji okuplja studente iz različitih krajeva svijeta.

Kao jedna od mogućnosti za saradnju, posebno po pitanju referentnih mentora na doktorskim studijama, navedena je regionalna platforma za doktorske studije, odnosno „The Regional Platform Council for Benchmarking and Cooperation in Higher Education and Research“.

Na sastanku su predstavljeni rezultati reformi na Univerzitetu Crne Gore koji se odnose na formiranje i rad Centra i Odbora za doktorske studije, kao i Naučnog odbora, a u cilju podizanja kvaliteta i znanja, ali i standarda i kriterijuma prilikom izbora u zvanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.