Uspostavljeno partnerstvo Univerziteta Crne Gore sa Univerzitetom u Versaju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U cilju jačanja međunarodne saradnje i razvoja strateških partnerstava sa univerzitetima na prostoru Evropske unije, Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, sastao se danas sa predstavnicom Univerziteta u Versaju, dr Hazrijom Mustafić, i članom Naučnog savjeta Fondacije Petrović Njegoš, dr Aleksandrom Čelebićem, ljekarom, hirurgom, onkologom i doktorom nauka sa pariškog Univerziteta Paris EST.

Ovom prilikom potpisan je Memorandum o saradnji između Univerziteta Crne Gore i Univerziteta u Versaju.

Memorandum pruža mogućnost studentima osnovnih i postdiplomskih studija medicine, naročito u oblasti kardiologije, intenzivne njege, onkologije i javnog zdravlja, za dalje usavršavanje znanja, da provedu jedan semestar ili ciju studijsku godinu na Univerzitetu u Versaju. Odredbe Memoranduma predviđaju: razmjenu nastavnika, istraživača, studenata postdiplomskih studija, gostujuća predavanja, zajedničke video konferencije, realizaciju praktičnog rada i druge aktivnosti od zajedničkog interesa.       

Konkretno, već u februaru ove godine studenti Medicinskog fakulteta imaju mogućnost da se prijave na program razmjene i provedu jedan ili dva semestra na Univerzitetu u Versaju. O procesu aplikacije i selekcije kandidata studenti će biti informisani već naredne nedjelje. 

Dogovoreno je i da se u ovom semestru organizuje gostujuće predavanje profesora sa Univerziteta u Versaju, kao i prioritetne oblasti za rad na naučno-istraživačkim projektima.   

Sastanku su prisustvovali i dekan Medicinskog fakulteta dr Miodrag Radunović, direktorica Centra za studije i kontrolu kvaliteta prof.dr Sanja Peković, i generalni sekretar Fondacije Petrović Njegoš gđa Milica Perišić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.