Održana radionica o razvoju strategije Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore na čelu sa rektorom prof. dr Danilo Nikolićem organizovao je danas sastanak sa ekspertima Savjeta Evrope u cilju definisanja strateških pravaca razvoja Univerziteta Crne Gore. Na sastanku su pored eksperata Savjeta Evrope i predstavnika Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta, učestvovali i predstavnici Ministarstva prosvjete, Ministarstva nauke i Ministarstva finansija.

Izrada dokumenta Strategije razvoja Univerziteta Crne Gore je podržana od strane Savjeta Evrope kroz realizaciju projekta „Jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju“, u okviru programa „Horizontal Facility” za Zapadni Balkan i Tursku, koji finansiraju Evropska unija i Savjet Evrope. Eksperti koji su angažovani za konsultantsku pomoć pri izradi razvojne strategije Univerziteta Crne Gore su prof. dr Aleksa Bjeliš i prof. dr Nicolas Mottis.

Rektor Nikolić je ukazao na važne strateške prioritete Univerziteta Crne Gore koji su organizovani kroz pet strateških oblasti: Nastavni proces, Nauka i istraživanje, Organizacija i resursi, Međunarodna saradnja, Univerzitet i okruženje. Tokom sastanka učesnici su diskutovali o trenutnom stanju i aktuelnim izazovima koji su u vezi sa realizacijom strateških ciljeva, kao i konkretnim aktivnostima i mehanizmima za sprovođenje akcionog plana. Usvajanje Strategije planirano je najkasnije do septembra ove godine.  

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, potpredsjednik Upravnog odbora prof. Miran Begić, prorektori Univerziteta - prof. dr Đurđica Perović i prof. dr Irena Orović, prof. dr Nataša Kostić i prof. dr Boris Vukićević, zatim direktorica Centra za studije i kontrolu kvaliteta prof. dr Sanja Peković, direktor Centra za doktorske studije prof. dr Predrag Miranović, prof dr. Gordana Đurović, dr Jelena Pejović predstavnik saradnika, predstavnici Ministarstva nauke Branka Žižić i Saša Ivanović, predstavnici Ministarstva prosvjete Mubera Kurpejović i Milica Žižić, kao i Radmila Martinović iz Ministarstva ekonomije, i predsjednik Studentskog parlamenta Danilo Jelovac.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.