Proširenje liste međunarodnih partnera - uskoro memorandum o saradnji sa jednim od najuspješnijih kineskih univerziteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U posjeti Univerzitetu Crne Gore danas je bila kineska delegacija predvođena profesorom Zeng Daorongom sa „Southwestern University of Finance and Econimics“, jednog od najvećih i najznačajnijih kineskih univerziteta sa više od 22 000 studenata, 20 fakulteta i 7 instituta i istraživačkih centara.

Tom prilikom su se sastali sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilom Nikolićem i dekanom Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikolom Milovićem. Najavljeno je potpisivanje memoranduma o saradnji dva univerziteta što će postaviti temelje za zajedničke projekte, unapređenje studijskih programa, mobilost studenata i akademskog osoblja.

Učesnici sastanka su saglasni u tome da je u pitanju važno poglavlje u dinamičnoj naučnoj saradnji koje će povezati kako dva univerziteta tako i dvije države.  Kolege iz Kine su uputile poziv za posjetu rektoru Nikoliću i dekanu Miloviću tokom koje bi bila razmijenjena iskustava i dostignuća u razvoju visokog obrazovanja, kao i detalji buduće saradnje dvije institucije.

 

https://portalanalitika.me/clanak/335451/ucg-prosirenje-liste-medunarodnih-partnera-uskoro-memorandum-o-saradnji-sa-jednim-od-najuspjesnijih-kineskih-univerziteta

http://www.antenam.net/drustvo/121575-ucg-uskoro-memorandum-o-saradnji-sa-jednim-od-najuspjesnijih-kineskih-univerziteta

https://fosmedia.me/svijet/globus/ucg-uskoro-memorandum-o-saradnji-sa-jednim-od-najuspjesnijih-kineskih-univerziteta

https://www.aktuelno.me/crna-gora/ucg-uskoro-memorandum-o-saradnji-sa-jednim-od-najuspjesnijih-kineskih-univerziteta/

https://www.mladiniksica.me/prosirenje-liste-medunarodnih-partnera/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.