Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke raspisalo konkurs za program stipendija




Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke raspisalo konkurs za program stipendija

Ministarstvo Vanjskih poslova SR Njemačke raspisalo je konkurs za program stipendija “Deutschland Online erleben” ( “Doživjeti Njemačku online”).

U okviru programa Ministasrtva vanjskih poslova SR Njemačke u cilju usavršavanja učenika i učenica iz inostranstva u oblasti njemačkog jezika, a koji se finansira iz sredstava Ministarstva, Služba za pedagošku razmjenu Stalne konferencije ministara za kulturu (KMK) sprovodi digitalni program “Deutschland Online erleben”,  koji će se održati prema planu u julu i avgustu 2022. godine. Program se odnose na učenike i učenice koji postižu posebne rezultate u predmetnoj nastavi za njemački jezik, i koji se ističu po dobrom opštem obrazovanju. U 2022. godini će biti dodijeljene dvije stipendije. Pored toga, potrebno je imenovati još dvije rezervne kandidatkinje, odnosno kandidata.

  • Treba uzeti u obzir sljedeće kriterijume:
  • Uzrast u toku učešća na programu: 15 do 17 godina
  • Nivo poznavanja njemačkog jezika najmanje na nivou A2, po mogućnosti B1 Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike
  • Nominovane učenice i učenici u period učešća na programu ne smiju biti učenici završnog razreda svoje škole
  • Državljanstvo Crne Gore, odnosno stalni boravak u Crnoj Gori (najmanje tokom prethodne tri godine)

Dokumenta za prijave treba dostaviti Ambasadi SR Njemačke u Crnoj Gori, najkasnije 15. aprila 2022. godine. Ambasada SR Njemačke će sprovesti konkurs u saradji sa predstavnicima Centralne uprave za školstvo u inostranstvu u Crnoj Gori ( ZfA) i u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore.

U nastavku možete naći i preuzeti informativni materijal, kao i formular za prijave.

 

Izvor informacije

Izvor fotografije

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.