Ljetnja škola energetskog i klimatskog planiranja




Ljetnja škola energetskog i klimatskog planiranja

Tim Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), koji radi u Otvorenom regionalnom fondu za Jugoistočnu Evropu- Energetska efikasnost (ORF EE) poziva zainteresovane da se prijave za XV Regionalnu ljetnju školu na temu energetskog i klimatskog planiranja koja će se održati u  Etno selu Čardaci u opštini Vitez u Bosni i Hercegovini od 18. do 24. avgusta.

Ljetnju školu organizuje Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja za Jugoistočnu Evropu (REIC) u saradnji sa GIZ Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE).

Namijenjena je studentima poslednje godine master studija, doktorandima koji planiraju karijeru u relevantnim oblastima , mladim donosiocima odluka, sluzbenicima zaposlenim u državnim institucijama, ambasadama, međunarodnim organizacijama, predstavnicima NVO, organizacijama za pružanje razvojne pomoći, kao i profesionalcima iz energetskih kompanija.

Fokus sedmodnevne Ljetnje škole biće pet dimenzija Nacionalnih energetskih i klimatskih planova (NEKP) Energetske unije za period od 2021. do 2030. godine: energetska bezbjednost, unutrašnje energetsko tržište, energetska efikasnost, dekarbonizacija i istraživanje, inovacije i konkurentnost.

Svi troškovi su pokriveni za 18 polaznika, sem troškova prevoza, koje učesnici moraju snositi sami.

Više informacija možete naći na sljedećim linkovima:

https://balkangreenenergynews.com/rs/pocelo-prijavljivanje-za-15-regionalnu-letnju-skolu-energetskog-i-klimatskog-planiranja/

http://www.reic.org.ba/index.php/2019/05/29/xv-summer-school-energy-and-climate-policy/

Foto: https://balkangreenenergynews.com/rs/pocelo-prijavljivanje-za-15-regionalnu-letnju-skolu-energetskog-i-klimatskog-planiranja/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.