Održane prezentacije na univerzitetskim jedinicama u Nikšiću




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tim Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje održao je prezentacije u susret novim većim aktivnostima koje će se organizovati u narednom periodu. Studentima univerzitetskih jedinica iz Nikšića - Filološkog fakulteta, Filozofskog fakulteta i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje predstavljena je nova platfroma namijenjena za edukaciju i zapošljavanje mladih, prvenstveno studenata Univerziteta Crne Gore - Jobiri digitalna platforma. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa svim mogućnostima koje im članstvo na ovoj platformi donosi, kao što su povećanje svoje zapošljivosti, ostvarivanje kontakata sa poslodavcima iz njihove profesionalne i stručne oblasti i, na kraju, sticanje prvih radnih iskustava. Pored toga, svakom od studenata je pružena personalizovana podrška prilikom pravljenja aplikacionih dokumenata na platformi koja je orjentisana i na edukaciju studenata.

Na prezentacijama je predstavljen i Europass koji, kao jedinstveni portfolio sačinjen od pet dokumenata (Europass biografija - CV, Europass jezički pasoš, Europass mobilnost, Europass dodatak diplomi, Europass dodatak diplomi/sertifikatu) omogućava da studenti predstave stečena znanja, vještine, iskustva i kvalifikacije na jasan, uporediv i pouzdan način. 

Pored toga, studenti su pozvani da posjete predstojeće sajmove koje Kancelarija za razvoj karijere i CŽU organizuje u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG: Sajam obrazovanja - Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja - Summer job 2023. Oba događaja će se održati 15. marta u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

Iz Kancelarije za razvoj karijere i CŽU najavili su održavanje prezentacija pomenutih aktivnosti na svim univerzitetskim jedinicama u okviru Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.